2009-09-30
23:25:49

Dagens (nattens?..) sanning

Det största landet i världen heter utlandet!

Simon, 6 år
2009-09-30
21:13:55

kanelbullar med kattsvans

Det är så himla mysigt att få ta en lång dusch , dra på sig mjukisbrallor och ett par raggisar, krypa upp i soffan med en stor filt och en kopp te efter man har käkat sig proppmätt. Höra regnet smattra mot snedtaket och läsa en bra bok.

Det är fan äkta lycka i mina ögon .

blondie





//M
2009-09-30
20:44:07

The cake is a lie

Så , då har man hunnit vara iväg till lilla hårbollen, även känd som Pyret.
Var och klättrade med Maria idag, och det gick toppenbra om man får säga det själv. Visst, lite tjafs var det , men fick ta i henne, så det var bara att sitta och hålla lite och hålla jämt tryck med skänkel så hon fick in rumpan ordentligt under sig. Skönt när det är min hand som bara behöver lugna ner sig lite, och inte att man inte får ta i munnen på henne. Hon var dessutom precis lagom taggad, så att drivet fanns där utan att hon använde energin för att bråka, blir så stolt över min lilla prick dom dagarna!

Sammanfattning; Japp , min önskning gick i uppfyllelse!


//M
2009-09-30
13:53:39

Kattastrofen

Stoffe

S


R.I.P.
Saknar dig misseman.




Stoffe fattade nog aldrig själv att han var en katt, för han betedde sig aldrig som det.
Han var alldeles för cool.
Som den gången när grannen hade skjutit ett rådjur och vi fick halva, visserligen färdigstyckat, men skulle packas.
Han blev så arg när han inte fick komma in när det låg ett halvt rådjur på köksbordet att han stack. Och kom inte hem igen försen snön kom , ett halvår senare.
Det började bli kallt om tassarna, vadådå?


//M
2009-09-30
12:43:04

Tjoflöjt

Nej , jag sov inte enda tills nu.  Vaknade för några timmar sedan. Har dragit på mig något som går i skolan nu , kroppen värker och huvudet spränger. Har det ju gjort i några dagar nu , men stannar hemma idag. börjar få tillbaka lite driv igen, vill göra saker, vill att något ska hända. Är inte så jävla passiv som jag varit det senaste. Bara för att ha något att göra så trycker jagi mig mat, fast jag inte har någon aptit när jag är sjuk . Vill att den senaste träningen med hästen ska göra underverk , vill att allt ska vara bra och att man ska kunna känna lite frid och ro. För även om allt är bra så är jag rastlös, det kryper i fingrarna. Har väl en rastlös konstnärssjäl som längtar ut. Som har dåligt inflytande och tvingar mig att ta långa sovmorgnar , som tvingar mig att sitta och kladda och teckna istället för att anteckna på lektionerna. Som tvingar mig att underhålla folk, ha glimten i ögat och slänga ur mig kvicka kommentarer. Som tvingar mig att sätta mig ner med papper och penna och sätta ett ord efter ett annat, och låter mig inte sluta försen rastlösheten fastnat på papperet.

Fast just nu tvingar den rastlösa konstnärssjälen mig att titta på How I Met Your Mother. Najsnajs.

Jag har ont i halsen , det är synd om mig.

ska ta och hoppa in i duschen , försöka snygga till mig... Ifall man mot alla odds kommer iväg på något idag!

Stickan



//M
2009-09-29
23:19:25

Mmmm.... Mandel!

mm

Har blivit fullkomligt tokig i sötmandel. Toppenbra alternativ för mig som är allergisk mot nötter.


Nu vet ni .


//M
2009-09-29
22:36:07

Dagens sanning

Kroppen på djuret brukar sitta bakom huvudet och så hänger tassarna på undersidan."
Katja, 6 år
2009-09-29
22:34:18

hej hopp gummi .. anka ?

Så , nu har man varit och tränat! Det gick kalasbra, Pyret gick som en klocka. Behövde bara vakna till lite, men efter uppvärmingen trampade hon på ordentligt. Synd bara att det var en till brud som fick hoppa in i min och Ts grupp, hon var en riktig nybörjare. Blir så dumt eftersom man får så mycket mindre uppmärksamhet då. Eller när jag jobbar på en volt , och dom fick rida lite själva några minuter medans Linda hjälper mig med något, så ställer hon sig helt plötsligt mitt framför bommen jag jobbr över. Toppen , verkligen lyyyysande sickan.

Som tur var så åkte hon hem direkt när hon var klar med sin häst, Medans jag och T passade på att putsa lite.

Behöver jag ens nämna att vi häll på att frysa fingrarna av oss?


//M
2009-09-29
15:24:06

Tja!

Efter ännu en lång skoladag utan större förvåningar är man här igen.
Japp, *ironiskylten* tänds varje gång jag kallar min skoldag lång.

Har världens skallebank , funderar på om det beror på all rök igår eller vad det kan vara?

Dagens planer i övrigt är att knapra piller och dricka . I desperata försök att få huvudet att sluta kännas som att det är gjort av cement och håller på att lossna. Har ju förtusan träning ikväll! Dressyr för Linda är det som gäller.


Har väl inte direkt något mer att skriva. Hoppas ni har en bra dag.



//M
2009-09-28
21:35:35

wow?!!

Satt och kollade runt lite , har allmänt tråkigt och har mensvärk , som vanligt. Känns som att det bara bränner i magen.

Och gör dagens fynd. Nej, veckans fynd. Ja , slår fanimej till med veckans fynd. Minns inte vilken sida jag hittade länken på , men på denna sidan har jag suttit en stund, och fått fram en del av Pyrets släkt! Eller "en del".. Har för tusan hittat släkt hela vägen tillbaka till 1600-talet, tack vare att fullbloden stambokfördes. Lite fräckt, att man kan kolla målningar på släktningarna istället för kort, när släktet går så långt bak.

Ni kan tacka mig senare.

P

Min lilla, lilla fullblods/knabstrups brevid Marias stora bjässe !


//M




UPDATE; Jaja , jag hade visst fel och blev helt till mig över en sida som inte stämde. Tyckte väl det var för bra för att vara sant.
2009-09-28
20:15:57

Dagens sanning

Bebisar är väldigt mjuka. Jag vet inte vad de är gjorda av för sorts skinn, men de kan tvättas i alla fall !
Tilda, 6år
2009-09-28
18:43:27

Japp!


Oh , denna är bra!!
2009-09-28
18:37:08

Mums!... Not...

Japp , då har man .. Bakat... Det är en skam att erkänna , men mästermuffinsbagaren har misslyckats. Grovt dessutom. Såpass grovt att brandlarmet gick igång. Ingen fara på taket , men vi gjorde så mycket smet att vi fick dela upp det på tre plåtar , och en av dom fick vara allra,allra överst i ugnen. Smart drag Martina. Jävligt smart drag. Med tanke på att dom blev kolsvarta. Och närapå självantände. Och en jävla rökutveckling. Vi sprang ut med vovvsingarna i två minuter , och under dom ynka minuterna hann hela köket bli rökfyllt. En liten syster kände sig manad att sticka ut huvudet och berätta om hur det utvecklades. Haha , behöver jag berätta om hur snabb jag var in?
Jag och Maria som hade planer på att göra smaskig glasyr och allt, attans. Den översta plåten är kolsvart, den understa rinnig. Snälla, släpp inte in Martina i köket igen!

usch

Det ser väl mumsigt ut?.... Och nej , det är inte chokladmuffins. Dom skulle vara vanliga , vita....


Som ni ser misslyckades man dessutom med glasyren. Jag ger upp.



//M
2009-09-28
13:42:18

Red lips & cpveck

Typ

Ber om åsikter; Var röda läppar nått att satsa på eller ?

Japp, Jag går alltid runt och rynkar på näsan och får att cp-veck under den.
Och nej , jag fattar inte heller hur jag lyckades få K på kroken.


//M
2009-09-28
13:25:52

Senaste modellen

Tadaam , efter en lång dag i skolan är man helt slutkörd , som vanligt. Eller inte. Madamen som brukar ha oss i svenska behagade inte dyka upp . Prisa gud för magsjuka och långvariga förkylningar!
Japp, så det blev till att sticka hem tidigt , sätta sig här och välta ner en havtom kaffekopp . Som vanligt alltså. Får skylla mig själv när jag inte tar med dom ner direkt.
Har suttit och lyssnat på när läraren tjatade om rymden halva dagen, snacka om sömnpiller. Speciellt när hon hade exakt samma lektion förra året, med exakt samma material och genomgångar. Får ta ett snack med dom snart och kolla av om det finns vissa saker jag kan hoppa över med tanke på att det är mycket saker som är exakt likadana som förra året. Och så dålig närvaro hade jag inte att jag behöver göra om allt.

Senare kommer Maria hit, Vi tänka uppgradera våra heliga muffins ett steg. Senaste modellen ska tydligen ha glasyr på , och det är klart att man inte kan ha omoderna muffins. Speciellt inte med tanke på hur fräcka vi är. Missar poängen lite om vi springer runt med förra årets muffinsmode då liksom.

Kim&Bamse

Fått tag i sladden igen .- Och som jag lovade dokumenterades K´s första ridtur. Håll till godo, kära vänner.



//M
2009-09-28
08:03:44

Apelsinskal och kalasdamm

Fy farao för grått pch regnigt väder, och blä för att vakna upp själv när vi somnade tillsammans .

Måndagen bjuder på : Skola, elaka barn , ingen lunch, snus och stress. Och jag tror precis stressen dök upp.

Hoppas ni får en bra dag!


//M



Jonna: Tack =D
2009-09-27
21:59:49

Johan Falk, GSI

Kollat på film med farsgubben , K gick och lade sig för nån timme sedan, men jag kollade klart på filmen .. Tycker inte om svenska deckare egentligen , men pappa hade skänkt bilar till denna rulle så fick ju kolla. Pappa blev lika exhalterad som en treåring varje gång någon av hans bilar dök upp. Hoppade lite i soffan, pekade och svamlade osammanhängande. Charmigt om du frågar mig.
Nej , dags att lägga sig och mysa lite, innan det dröjer en arbetsvecka innan man får träffa K igen .

//M
2009-09-27
18:15:47

Frasmus

Framsus

Vi kände oss smått iagtagna när vi kom hem...
2009-09-27
18:07:28

Hovar? Vad är det ?..

Haha , snyggingen som fick köra transporten idag påstår att Prickigkorven har tassar. Schysst, och jag som trodde han började fatta det här med hästar?

Nu: Sticka iväg och tvätta bilen.  Efter en dusch.

Fast är ju tveksamt om man vågar åka igenom en biltvätt efter det vi lärde oss igår?

//M
2009-09-27
17:57:04

Hoppelihopp

Japp, var ju uppe hos Maria och tränade.
Kan väl inte påstå att jag red särskilt bra, tyvärr. Kändes som att jag kom lite nära hela tiden i början...
Blir så mycket svårare när pyret inte "tänder till" och börjar bjuda framåt som hon brukar. Då börjar jag rida med lite övertempo bara för att kunna få något att plocka upp, men tar jag i henne självdör hon (alltså.. inte bokstavligt talat..) och bara stannar av i alla fall. Knepiga grejer det där, men men. Kändes som att jag red katastrofalt dåligt i vilket fall.

K tyckte att jag helt plötsligt blev några år yngre, när jag blev osäker? Inte så konstigt , när Pyret kändes annorlunda och jag kände mig kass.

Bättre  lycka nästa gång , fick i alla fall några riktigt fina språng , så jag red inte apdåligt hela tiden !
Och jävlar vad vi ska träna på att tagga till i veckan. Ska nämligen iväg och träna i mellerud i helgen. Mer info senare i veckan!

//M
2009-09-27
17:49:45

Ny design

Japp, lilla blondie har fixat en ny design. Helt själv! Absolut utan total vägledning av K.. För jag lovar , tryckte på varenda knapp heeelt själv! Då räknas det väl som att det var jag som gjorde det?.. Även om K i princip pekade och kladdade ner halva skärmen när försökte föklara vad som skulle markeras, tas bort och läggas till ? =P

Är dock väldigt tveksam till den randiga bakrunden , det ska ändras. Skrik (eller lägg till en kommentar) om ni tycker det är jobbigt med mörk bakrund och ljus  text.

//M
2009-09-27
14:45:34

Good mornin!

Vi är lite upprörda här, förstår ni. Vi vaknade inte försen klockan ett (Läs: K vaknade och väckte mig) och det går inte för sig minsann. Då hade vi ändå passat på och sovit i tolv timmar. Frågar ni mig (klart ni gör, alla frågar mig om allt !) så har vi sovit på tok för lite. K däremot har nästan krupp och difteri tack vare denna sovmorgon. Ha i åtanke att han ska lägga sig vid nio ikväll (jo lycka till...) och gå upp runt femtiden imorgon. Allt för att få umgås liite liiiite extra med varandra. Mysig typ, den där K.

Om ni känner för att kika in imorgon utlovar jag högst hemliga, smaskiga bilder från ridturen igår. Mohahah!
Lugna puckar , inget värre än att ni får se K rida för första gången. Värt att dokumenteras och visas upp för allmänheten , enligt min mening.

Dagen i övrigt kommer spenderas i bilen. Och på hästryggen. Och i biltvätten. Yeap, Thats my sunday.
Hoppas ni får en bra dag, ni med !

M

Oh nej, jag hade inte sminkat mig ännu när denna bild togs.
Men i övrigt var det såhär jag såg ut i fredags =)


//M
2009-09-26
23:48:39

va i ... ?

Det är lördag, och ändå har ni vart inne här ? .. Och dessutom fick ni lön igår, och jag har för tusan slagit besöksrekord fast det är lördag! Jag som aldrig har några läsare på lördagar, fy skäms på er, stick ut och festa eller något annat vettigt nu. Blir ju rädd att mina läsare har lika lugna helger som mig. Ja , för det hade ju varit sorgligt menar jag ....


//M
2009-09-26
22:45:01

Waisted money

Filmen sög. Den förtjänas inte att kallas skräckis, den passade bättre in i genren kass komedi. Eller skräckparodi. Fast jag kommer nog för all framtid vara rädd för biltvättar. Jag hade inte en aning om att det skulle vara så lätt att drunkna i dom! Enda gången det gick ett sus genom publiken var väl när en brud gick runt i bara t-shirt och trosor. Bruden hade fruktansvärt snygg röv i 3D kan jag lova.

Ridningen gick hyfsat, Pyret var väl inte på sitt bästa humör. Men idag var hon bara jävlig , inte trött eller stel i alla fall. Tveksam tumme upp?..

Tror förövrigt jag har gett upp farmville. Tappade suget. Bara så alla vet!

//M
2009-09-25
18:34:00

Dagens sanning

Jag tycker dessa två speglar dagens samhälle rätt bra ?

Förr i tiden sa man "jag älskar dig" till folk. Nu behöver man som tur är inte anstränga sig så förfärligt längre. Jag tror det räcker med att man säger "kom hit!"      - Holger, 8år


Jag tycker sagor är fina , för då sitter mamma still en stund.     -Marie, 8år


2009-09-25
18:29:44

Note to myself;

Den här borde omedelbart ha en given plats bland mina budord:

* Du skola icke schamponera ditt hår innan du kollat av att det inte hakat fast i nackpiercingen. Det gör ont.
2009-09-25
17:14:30

Nikotinfärgat

Note to myself:AldrigAldrigAldrigNeverEverNågonsin mer glömma underlacket. Även om lacket är ljust guldigt så blir mina naglar sjukt missfärgade. Speciellt snyggt är det eftersom det hade börjat lossna, så dom är fläckigt gula. Smart drag Martina, fruktansvärt. - Nu ; underlack, sen blir det snyggt svart igen. Martina likes!


//M
2009-09-25
16:04:26

Dagens ... promenad?

Kom precis hem från stallet, Blev inget större pass för oss idag.. Pyret var stel efter igår , så skrittade ut i skogen i nästan en timme. Själv satt jag mest och funderade , och frisk luft gör alltid susen. Så nu lägg allt fokus på att ha en bra kväll , eller snarare en riktigt bra helg! Ska strax hoppa i dusch och göra mig strålande vacker , som vanligt =P

Cyklade  dessutom hem från stallet , hade en cykel stående där med. Den som stod här hemma var det punka på.. Sicken tur att man är bortskämd och har vägrat slänga den gamla cykeln!

Nej , en dusch var det...


//M
2009-09-25
12:11:47

Fy bubblan

Ont i huvud  och värk i kroppen, inte skoj alls. Hände en sak igårkväll med , som gör att jag känner mig ännu mer nere än innan.

- Jag känner inte igen vem du är , för du är definitivt inte samma person som du  varit. Jag vände ut och in på mig själv för att vara dig till lags , men det dög aldrig. Vi kollade av med dig att allt var okej innan vi startade något, du hade din chans men du sumpade det. Kom fan inte och gnäll och bete dig som ett jävla offer när det är vi som får lida av din idioti. Det märks alltför tydligt hur skadad du har blivit av dina missbruk, lemlästad och söndertrasad. Jag önskar bara du skulle inse det själv tillslut med. Och inse att du inte är huvudpersonen i ett 1800-talsdrama.



Dagen i övrigt ; rida , antar jag. Till stan ikväll. Fan , känner mig inte i form.


// M
2009-09-24
21:57:36

Stupid mohican

Känner mig för övrigt småfebrig.. Efter träningen k'nde jag bara hur ryggen började värka mer och mer, och sen kom huvudvärken , hostan , snuvan och febern.. Sa till Maria att jag började känna mig febrig redan under passet , men efter jag ätit kom det ordentligt..
Fan , vi som har redovisning i skolan imorgon! Blir till att stanna hemma, är det en grisförkylning är det ingen mening med att smitta andra.

Suttit och pratat i tele med K ett par timmar nu. Saknar honom så det gör ont . Någon som har tips om hur man gör ett distansförhållande lättare?? Ska bli en toppenhelg i alla fall , det kom vi fram till . Imorgon hade vi tänkt smita iväg och fira hans vän som fyller år, om jag känner mig i form. Lördagen spenderas på hästryggen, han fick ju en ridtur i födelsedagspresent! Tro det eller ej , men han önskade sig faktiskt det själv. Han påstår att han vill intressera sig för mina intressen , så han förstår vad som drar mig dit . Klingar fint i mina öron. Kvällen hade vi tänkt spendera framför den här filmen . I 3D, eftersom vi är så coola. Och eftersom man bara lär kunna hyra den vanliga versionen. Va fan , klart man ska passa på att se 3D när man väl för en gångs skull går på bio, allt annat kan man se hemma sen.

Söndagen planeras  inte alls än. Mys och kel antar (läs:hoppas) jag!

Känner mig konstigt tom. Men antar än att det är bättre än att ha massa dåliga känningar. Eller är det bara lugnet i stormens öga? ...

//M
2009-09-24
21:44:39

Träningspasset

Kom hem för ett par timmar sedan , träningen gick kanon. Red med det skarpare bettet och gramanen , och Pyret var klockren. Känns bra! Jag och Maria klättrade och red mellan varven markarbete nere i paddocken. Blev ett pass på en och en halv timme, men hästarna var pigga och fräscha och hade fortfarande mer att ge!

Ridningen är en sån sak som känns mer som ett måste än ett nöje när man blir lite höst-deppig. Men idag var det hur kul som helst, blir mycket roligare när man rider tillsammans med  någon! Ett nöje som jag fått leva uten i några år nu ...

// M
2009-09-24
15:31:06

Dagens sanning

Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är helt vanligt hat.
Ingrid, 8år
2009-09-24
14:44:03

Tjejsnack och morotar

Natten utvecklades på ett minst sagt .. Oväntat sätt. Precis när jag skulle gå och lägga mig så får man ett paniksms av N. Kände mig inte heller allt för uppåt , av förklarliga skäl , så blev en nattlig promenad. Som avslutades med pyjamasparty. Thanks sweetie, behövde dig verkligen. Vilka underbara vänner jag har!

Så kom precis hem för en stund sen, käkat lite och planerar dagens ridning. Blir till att klättra med Maria.
Tummen upp för det ! Vad ska ni hitta på idag?

K kommer hit imorgon , saknar honom nått sjukt ! Känns som att jag behöver ha honom nära en stund nu.  För att kunna resa mig upp igen , starkare än innan. Det som inte dödar,- det härdar. Och fy fan va härdad jag borde vara vid det här laget. Dessutom är jag ascool. Det gör livet lite lättare =P

Ni vet , när man var liten och tog på sig ett par solbrillor och skuttade lite extra i steget när man gick , och såg så bister ut man bara kunde med sina stora kinder, och tyckte man var superfräck och mycket häftigare ? Eller när man hade lärt sig att ta på sig skorna själv- och automatiskt var fullärd. Jag var helt säker på att då , då var jag klar. Då kunde jag allt och sen var det bara att leva livet. Färdig liksom. Åh , ta mig tillbaka till den tiden när man inte förstod. Även om jag nu vet hur jag köper mitt eget godis , och hur man startar kaffebryggaren. För dricka kaffe- det lärde farfar mig när jag var 2,5!

hahaha

Japp , här har ni snyggingen herself. 3år , och astuff redan då. Bry er inte om cp-händerna , dom var liksom till för att förstärka effekten bara. Och jaa, jag har humor och inga problem med att bjuda på mig själv.



// M
2009-09-23
21:55:58

Rock the shit out

Dessa låtar går på repeat just nu ; Favvo1 , Favvo2 och Favvo3. Om man inte lyssnar på högsta volym så kommer jag piska er. Det höjer upplevelsen tillräckligt mycket. Volymen alltså , inte pisket.

Och om ni minns mitt inlägg om kommentarerna; ni får fortfarande inte kommentera, och inte heller lyssna på låtarna.

//M
2009-09-23
21:11:27

Nu får det fanimej vara nog!

Ja , jag vet att jag skrivit en del om att man ska vara så positiv som det bara går och vara tacksam för det man har istället för att klaga och sukta över det man inte har. Men nu har jag fan fått nog, jag vägrar låta någon köra över mig. Ingen överhuvudtaget. Korta utdrag från helvetesdagen:

Försov mig. Louise fick vänta . Som vanligt. Hon blir kinkig och jag känner mig dum. Inget ovanligt det heller , att jag tabbar mig då.
Vi skulle till Lysekil med skolan. Och jag hann varken äta frukost eller fixa något att ta med. Vilket betydde att Martina inte fick äta något på hela dagen.
Jag tyckte att det fixar jag , bara att bita ihop. Så länge jag inte hamnar i samma bil upp som M eller S satt i . Dom beter sig så otroligt respektlöst mot alla andra och jag tycker det är oerhört påfrestande.
Självklart hamnar jag i samma bil som S. Blir tvungen att lyssna på tjötet hela vägen upp. Fixade det genom att simulera koma och slipa bli direkt tilltalad.
Dagen däruppe förflyter utan större svårigheter. Tills vi ska sitta och lyssna på en gubbe som tjötar om hummer och krabbor. Och drar över tiden en halvtimme.
I bilen på vägen hem ryker man självklart ihop med S. Tål henne endast så länge hon inte behandlar mig eller mina närmsta vänner respektlöst. Då fick hon skylla sig  själv. Inte rätt tillfälle, med tanke på att mitt blodsocker befann sig långt nere i tårna, får idiotiskt kort stubin då ... Kanske även borde tillägga att hon är 35-40 år? Då borde man lärt sig att uppföra sig någorlunda hyfsat , trodde jag. Jag hade fel. Blev i alla fall tyst på henne sen. Poäng till blondie! Efter en timme till med extremt tryckt stämning i bilen , blandat med viss lättnad från oss alla över att det äntligen är radion man kan höra, är det dags att byta bil i kungälv och efter ytterligare en stund är man hemma. Och har rätt exakt tjugo minuter på sig innan man som senast måste vara i stallet , eftersom det var hoppträning som stod på schemat. Behöver jag tillägga att mat var rätt högprioriterat då? Lyckades lösa det så man fick skjuts till stallet dessutom , eftersom det inte hade funnits en chans att jag hunnit annars.
Yes , äntligen börjar det bli lite flyt , humöret börjar gå upp igen!
Gör iordning lilla Pricken, stressar för att hinna i tid och går ut för att börja värma upp. Ringer tränaren efter en halvtimma för att fråga när hon kommer ut, och får svaret att hon har haft så mycket att göra, hon orkar inte. Hon ser mig från köksfönstret, jag kan ju ta några språng så ringer hon om det är något. Jag blev så jävla förbannad , så gör man bara inte. Jag betalar precis lika mycket som dom andra för en träning, men är tydligen inte tillräckligt lovande för att det ska vara värt det.

Jag blir så fruktansvärt trött, känner mig som en jävla sko. Som alla trampar på . Nej, dags att bryta ihop litegranna så man kan resa sig starkare igen. Fuck this shit, jag skiter i det nu.

//M
2009-09-23
17:09:54

stress

rubriken säger allt. hörs sen
2009-09-22
22:40:47

Dagens sanning

Jag tror inte man blir lyckligare av pengar. Jag tror bara man blir gladare.
Jörgen, 6 år
2009-09-22
22:37:16

Mjuuuusik

Just nu gör denna radiokanalen att mina högtalare går varma. Troligtvis den enda kanalen som spelar mer bra än dålig musik.

//M
2009-09-22
22:27:29

Kommentarer...

Jag hatar dom som kommer in och bara skriver en snabb kommentar om att man ska vara med och tävla i deras bloggar , eller att dom har frågestunder eller dyl. Hade jag brytt mig hade jag med största sannolikhet redan varit ett fan av deras bloggar. Som läget är nu så godkänner jag i princip alla kommentarer, ingen censurnisse inte. Men ändå . Dom bloggar jag gillar däremot , följer jag slaviskt och brukar vara rätt flitig på att kommentera. Och jag blir överlycklig för varje kommentar jag får själv. ( Förutom ovannämnd variant.)

Gör det nog dels för att jag vet hur glad jag själv blir, so why not? Självklart så är inte bloggen hela mitt liv , men det är ändå roligt att få en kommentar ibland. Men mina små håriga läsare har en tendens att skita högaktningsfullt i mig även om jag till och med ber extra snällt om kommentarer eller hjälp i inläggen, så detta inlägg får absolut ingen kommentera. Hoppas fan ni lyssnar denna gång. Så håller jag tummarna sålänge för att ni tänker trotsa mina önskemål. Dom flesta har ju gjort tvärtemot hitills varje gång jag bett om det !
Mohaha , good luck!

//M
2009-09-22
22:14:25

Höstdeppet...

Jag är en sådan där människa som blir lite seg , nere och deppig på hösten.
Jag gör mitt bästa för att dämpa detta, bland annat genom att unna mig dom där små sakerna som kallas vardagslyx. Idag var det att inte gå på engelskan utan jobba med ett annat arbete istället, lät mig ta det lugnt hemma en stund innan jag gick till Maria , och att komma en stund försent till stallet , för att istället kunna hinna se färdigt filmen vi såg på. Vem har dött av att en dressyrträning är fem minuter sen? Idag blev det extremt många saker som jag gjorde bara för att det kändes som att jag behövde det, men jag mår bättre nu än om jag hade struntat i någon av dom. Och det är faktiskt okej.
Jag har en tendens att bli lite deppig på hösten , även om jag gillar alla fina färger och det kyligare vädret. Det jag inte står ut med är det konstanta  duggregnet, helgråa dagar och allt mörker. Tyvärr så har min uppväxt varit kantat av depressioner, vilket gör att jag blir känsligare. Men det gör inget , så länge jag inte glömmer bort att ge mig själv tiden att andas lite på , att ta det lugnt en stund eller sticka iväg på en spontan shoppingrunda. Ibland får man kämpa lite extra vissa dagar , men det är värt det så länge man inte ramlar ner i det kolsvarta hålet kantat av ångest. Jag har varit där och vill inte dit igen. Det är bara så det är . Jag har varit där och vill inte dit igen , det är en jävla sporre i sig. Men på hösten är det lite svårare än vanligt , just för att det är mörkt , det är ruggigt och det vägrar att sluta regna . Och ja, jag är extremt lättpåverkad av vädret!

Det jag försöker få fram är att det är okej , det gör inget, och att vi inte får glömma bort att ta hand om och skämma bort oss själva lite extra ibland! Det förtjänar vi alla!


//M
2009-09-22
21:54:10

Dressyrchampions

Kollade som sagt på film med Maria förut, den var väl helt okej.

Dagens ridpass gick super , Linda var helt chockad över hur stadigt och bra Pyret gick , men vi vet ju alla varför. Det var min superduperbraiga strategi som genom noggrant övervägande och högtekniskt uträknande blev en fullkomlig jackpot. En ren jävla lyckoträff med andra ord. Men hon gick bra , riktigt bra !

Imorgon blir det hoppträning , blev ju aldrig någon förra veckan och hoppade heller inget själv eftersom jag var borta i helgen.

På torsdag hade jag och Maria tänkt sticka iväg och klättra, kul!


//M
2009-09-22
15:27:39

Nya skor?

Hade tänkt sticka iväg till Maria strax, är supertrött .
Så kommer antagligen inte orka kämpa emot stormen därute, har vi otur blåser jag bort.

Jag tror snart jag växer fast i soffan, dags att äta lite innan man drar.

Ja, jag är extremt tråkig idag! Och jag bryr mig inte det minsta.

//M
2009-09-22
15:20:15

Utmanad...

Jag blev utmanad av Maria!


Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! LYCKA TILL!


1. Vad heter du?
Martina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Makaroner
3. Flicknamn:
Mini-lilla Karoline
4. Pojknamn: Moltas
5. Yrke: Mysterielösare
6. Färg: Mycket mörk röd
7. Klädesplagg: Morgontofflor
8. Mat: Mängder av köttbullar
9. Sak i badrummet: Massor av tops
10. Plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Miltals av gnagare på vägen
12. Något man skriker: Mer raggsockor åt folket!
13. Film: Madagascar
14. Något man dricker? Mer
15. Band: Mötley Crüe
16. Djur: Mini-igelkott
17. Gatunamn: Microvågsvägen
18. Bil: Mustang
19. Sång: Mr Torture


Jag utmanar:

Den som känner för att göra denna utmaning.
2009-09-22
12:34:38

Matte , Naturvetenskap, Grupparbeten och kafferast

Sitter och jobbar med grupparbetet nu. Typ. Sätter man mig vid en data kan man inte förvänta sig annat än att jag börjar flumma runt med allt annat. Har varit duktig och plöjt igenom några sidor imatteboken som jag knappt fattade något av, och försöker nu göra en powerpoint... Det går inget bra serru!
Sköldpaddsnäckan är extremt hemligt djur som ingen vågar lägga ut någon information om pga det överhängande hotet om en fruktanvärd hämnd. Tänk själva- Hur roligt hade det varit att bli attackerad av ett gäng ilskna, 3cm stora snäckor? Jag kommer varken våga bada eller sova med lampan släckt på ett jäkla tag nu.
Hjälp!


Dagens planer är annars att träffa Maria och kolla på film.
Ikväll är det dags för träning för Linda, är grymt imponerad över hur jag lyckades planera upp med bettbyten och förarbetet igår. Red med gramanen och det skarpare bettet för att rida igenom henne ordentligt efter helgen, och idag blir det ett tjockare , snällare bett som hon söker mer stöd på- Går i en mycket stadigare form. Satsade på att få henne riktigt mjuk och lös så jag knappt hade något i handen igår eftersom hon gärna hänger sig annars på det grövre bettet. Lyckades riktigt bra, håll tummarna för att min taktik fungerade så att träningen idag går strålande!

Börjar även bli dags att klippa henne, hoppas Linda har tid snart.


//M
2009-09-22
08:08:20

Morning´!

Shit , jag är superdupertrött och har försovit  mig och ska åka om en kvart!!
Va fan sitter jag här för?!?!?!


//M
2009-09-21
22:50:11

No Shit? ...

Joho , shoppinghataren var och shoppade. Slösade alldeles för mycket pengar som jag egentligen inte har men tro mig- det kändes bra. Tycker apselut att jag har förtjänat det . Louise köpte också finfina grejjor, men har inga bilder.
Tänk på att jag i princip aldrig handlar något, hur stolt tror ni inte jag är efter en sån här dag?
gråa

Jeans , Vero Moda 199:-


Skallar

Saints&Mortals, köpt på carlings 499:-


Snygg som tusan

Red Label, köpt på Carlings. 399:-



HM

Kjol med tillhörande skärp, HM . 249:-



krams

Torrschampoo, 200:-
Kajal, 89 :-


Ridningen gick också bra , fick rida igenom henne lite efter helgen.

Nu är jag bombtrött, dagens sanning kommer imorgon istället .

//M
2009-09-21
18:51:10

Ni kommer aldrig tro mig ...

Tjenixen , im back!
Dagen tog en oväntad vändning, berättar mer om det sen . Ni som känner mig lite närmare kommer aldrig tro mig !
Nu är det dags att stressa iväg till stallet , kom ju precis hem ..

// M
2009-09-21
09:24:29

Baka baka , liten kaka...

Jag och Louise tycker att vi får ut mycket mer av dagen om vi sitter här hemma och pluggar. Kommer ändå bara ha tråkiga mattegenomgångar i skolan, då känns det mer givande att sitta hemma här och räkna !
Nu börjar L se irriterad ut , smell you later!


//M
2009-09-20
21:53:51

Nej jag kom aldrig hem!

You know the rules- Jag tänker vara oförutsägbar!
Så ; Nej jag kom aldrig hem , min pappa trodde han hade blivit av med mig (Falska förhoppningar...) så jag blev antagligen bortrövad av ett gäng ryssar och är på väg till kina. Förklarade lite försiktigt om min blogg och dom förstod min situation , så jag fick slänga upp detta inlägg för att varna er, jag kanske inte kommer ha så bra uppkoppling och uppdateringarna ligger i farozonen.

Så om vi ska återgå till det vanliga, trygga Svenssonlivet- Min säng är underbar och den ropar på mig.
Vi hörs imorgon, right?

// M
2009-09-20
20:21:34

Nice huh?!

s

 

Det här är utsikten från mitt fönster.

Bara så ni vet ...

 

 

//M

2009-09-20
19:47:33

*gäsp*

Försöker förstå mig på dom som sitter och jobbar på bussen. En söndagskväll liksom?! -Kanske bara är jag som är slapp, men matteboken ligger toppen där den ligger. Pluggade ju på vägen upp , ingen idé att försöka överanstränga sig. Vem vet , jag kanske sträcker tummen ?

Är supertrött, men om jag börjar pimpla i mig kaffe nu kommer jag aldrig somna när jag kommer hem. Det kallas kass planering! Men såg inte direkt ett behov av att  behöva planera min bussresa. Ack vilket misstag.

Annars då? Jo , bussen tystnar aldrig , dom som hostar turas om , rullande schema här ! Höhöhö, kass humor jag har. Så det blir när jag lämnas i min ensamhet och förväntas underhålla mig själv i fyra fucking timmar.
Känner mig smått hatisk över dom jävla tidningarna jag köpte , som inte är tillräckligt intressanta för att kallas underhåll för stunden. But hey, thats just me!

Kändes lite jobbigt (läs:gråtfärdig) att lämna K , det är i dom stunderna man inser hur mycket man tycker om honom. Men ska samtidigt bli skönt att komma hem till Pyret. Har krävt flygande rapporter från T hur det har gått =P

Nej , jag är inte den människan som behandlar min häst som bara häst. Jag har fäst mig vid henne alldeles fär mycket för att det ska vara möjligt , hon är ju min lilla sötnos. Jag blir arg när det går dåligt , för att det uppenbarligen är jag som gör fel. För att jag inte ber henne på ett sätt så att hon förstår. Jag är inte ute efter att hoppa dom högsta höjderna , få hoppa i globen, scandinavium eller något av dom sakerna. Jag rider för att det är roligt , för att hästen tycker det är roligt och för att vi båda mår bra av det. Och det har definitivt blivit för mycket harvande i manege/paddock det senaste, faktum är att det blir bättre träning ute. Ja , ni läste rätt- när man är ute och traskar i skogen. Det kom ju inte direkt som en nyhet , men hallå , Pricken gick bättre efter att jag hade ridit i skogen i princip hela sommaren ( Red endast i ridhus 3-4 ggr) än vad hon någonsin gått förut. Dessutom har hon aldrig haft såna rygg- och rumpmuskler innan. Så min plan för hösten är att så länge det går rida ute! Klättra och bara ha det fint, vi har väl alla märkt skillnaden på bjudning, skog vs. ridhus/paddock?

Är i Borås nu , har starka planer på att attackera snubben som sitter och skrattar åt något han sitter och kollar på på datan.

//M
2009-09-20
18:13:26

Oh Yeah!

Förutseende som jag är har jag naturligtvis ladddat upp med godis, choklad , dricka och några "tjejtidningar".
Ungefär så många som jag i genomsnitt läser på ett år.. (läs: 2) Så detta lär bli en fruktansvärt lyckad bussresa enligt mina undersökningar. Jag gjorde en frågeställning (med handuppräckning, of course. Annars räknas det liksom inte.) och enligt alla som röstade så förmodas den bli lycklig. ( Jag och chauffören tippade på trevlig resa , resten kollade konstigt på oss.)

Jag kommer ju i alla fall vara ifred , thats something?

// M
2009-09-20
17:16:22

blä

Usch och fy och blä för att behöva åka hem , för att behöva skiljas från den man tycker om och för att veta att det kommer bli för många långa nätter innan vi ses igen.

Jag har inte haft någon separationsångest innan , vilket kan bero på att K alltid åkt när jag ligger och sover på måndagsmorgonen .. Har heller aldriig haft svårt för att skiljas från föräldrar eller vänner.

Men nu har jag det. Sitter här på bussen och vill inget helldre än att lipa.

Fy fan va Kärlek kan vara en stor fet tistel i röven ibland.

// M
2009-09-20
11:32:10

What a night ..

Mornin´! Gårdaggskvällen spenderades på kinan här i LKPG , det vart najs. Tidagare på dagen hade K´s far och bror varit på någon militärauktion , så vi fick vackert sätta oss i lastbilen för att hjälpa till och hämta hem fynden. Vilket resulterade i att vi fick åka precis när vi hade bestämt oss för att sticka och käka ... Behöver jag tillägga att vi var vrålhungriga eftersom det tog tre timmar innan det var klart? Både jag och min kärlek blir jättekinkiga när vi får lågt blodsocker , men jag lyckades hålla humöret hyfsat ändå. (läs: Satt och skrattade när K var jättearg och fräste åt allt.) Men tog som tur var igen det sen, eftersom jag blev smått vansinnig när jag blev för trött sen .

Idag hade vi tänkt att återgå till plan1 och dra till Finspång. Var ju lite dte jag kom hit för , att få se lägenheten och hjälpa till att flytta, men blev ju aldrig så ... Runt 5 någongång är det dags to hit the road , känner mig inte allför peppad. Att åka hit upp är semester för mig , bara slappa runt med K och inte ha några större planer oftast. Inte behöva planera in ridningen , inte ha några av dom vanliga rutinerna här. Och då känns det kanske inte så frestande att åka hem till skola , tjat och regn.

Det har inte regnat en enda gång jag har varit här , medans det gör det titt som tätt där hemma . Är det så konstigt att jag förknippar detta paradis för soffpotatisar med solsken?

Smell you later!

// M
2009-09-19
11:31:27

Frukost på sängen !

God morgon! K gick upp runt åtta idag , och vid halv tio så tyckte han det var dags för mig att vakna med. Men han vet hur han ska väcka mig och finta bort mitt annars förskräckliga morgonhumör, sötnosen gav mig frukost på sängen. Ja , svårare än så är det inte att muta mig ! Mat är rätt högprioriterat ..

Händer annars idag då ? Jag hade trott att det gällde att kånka så mycket möbler som möjligt , den som vann fick bo i den nya lägenheten. Jisses vad lurad jag blev , idag står det tydligen på schemat att åka och titta på bil? Tänker inte säga något , betyder att jag får en stund för mig själv sålänge, och jag gillar´t! Den stunden kommer förmodligen gå åt till att hälla i mig kopiösa mängder kaffe och försöka göra något åt hårruffset. Glömde packa ner hårspray, som jag inte kan se normalt ut utan. Challenge accepted.

Hoppas ni får en toppendag , och glöm inte att jag blir kalasglad av kommentarer!

//M
2009-09-18
20:35:25

Oj då....

Nej jag tänker inte skriva ett inlägg om att jag kom fram ordentligt och att alla var glada att se mig och att det är toppen här uppe. Istället skriver jag att vi krockade , jag har inte kommit fram än och att ingen vill komma och hämta mig , eftersom jag inte var välkommen från första början.

Hah, hur oförutsägbart var inte det på en skala?!

Hoppas ni får en toppenhelg allihopa , och att hästen fortfarande står på benen när jag kommer hem. Jag är mammaorolig och har dåligt samvete.

You know how it is, helg=kass uppdatering. Förmodligen även denna helg.

Tjoflöjt!

//M
2009-09-18
12:28:34

Bus4you

Hade sånt jäkla flyt att farsgubben skulle in till stan och göra en grej för jobbet idag. Så kunde åka med honom in ! Sitter på bussen nu , biljetterna jag köpte var nämligen bussbiljetter till Linköping! Så är på väg till min kärlek . Tyckte ju att det var så jäkla smidigt att det fanns eluttag och trådlöst internet på bussen , hade planerat att leka med min lilla minidator nästan hela vägen. Men , eftersom jag bestämde mig för att hoppa på denna buss så är det väl klart som korvspad att inget av det funkar. Inte heller kaffemaskkinen , som jag tänkte terrorisera och spendera åtskilliga småmynt på. Så när datorns batteri dör är det hej matteboken istället. Men tro det eller ej , jag tycker om matte. Så jättehemst lär det väl inte bli. Men känner mig inte alltför peppad när jag hade tänkt roa er istället.

Helgens planer är annars att flytta , eftersom K lyckats få en lägenhet i Finspång och slipper åka 14 mil om dagen till och från jobbet.

En liten fundering : Jag kommer spendera dom 4 närmsta timmarna sittandes på en buss, var det konstigt av mig att dra på mig mjukisbrallorna?? Bussen kommer gå enda till sthlm , och alla sitter i jeans och är allmänt uppklädda. Jag hade fått krupp utan problem om jag hade varit tvungen att trycka mig i ett par trånga jeans och känna mig som en stoppad korv hela vägen.

Kanske hörs senare!

// M
2009-09-17
22:13:15

Dagens sanning

En mamma och pappa och deras dotter ~5 går förbi Åhlens. Mamman säger åt resten av familjen att gå vidare medan hon går in i butiken.
Pappan (till sin dotter): Säg nu hejdå till mamma.
Dottern: Hejdå gammelgäddan!
2009-09-17
20:55:47

Farmville 4-ever

Vet inte om jag nämnt det förut , men jag har blivit en riktig jävla farmville-nörd.

Och stack in dit precis i tid för att få se chillipepparn mogna, planta efter planta.
Fy fan vilken mäktig känsla , tror precis mitt liv blev lite bättre .

//M
2009-09-17
19:37:56

Candyman

Hemma igen , löste smeten genom att sticka till Maria och sedan få tillräckligt ont i magen för att det inte ska vara någon idé att rida. Totalt bortkastat ridpass när man bara sitter och lipar för att det skär som knivar varje gång hästen rör sig. Tror inte jag är ensam om att tycka det, och hon kommer ändå röra på sig hela helgen. T ville gärna ta henne!
Såg en film uppe i Kattleberg , den var gammal men helt okej. Kanske inte särskilt läskig , men man satt och fundera om hon var mördaren eller inte hela filmen. Me like, även om vi listade ut slutet så var det många tvära svängar innan. Tror det har löst sig inför imorgon med dessutom. Men man vet aldrig säkert , och just nu är jag så trött att jag knappt vågar hoppas på något.

Känner mig smått misslyckad , när det känns som att jag inte ställer upp så mycket som jag borde. Men om sanningen ska fram är jag helt mållös, vet inte själv vad jag ska säga för det gör ont i mig att se dig ledsen. Det kommer lösa sig , det är sant, men jag finns där för dig om det är jobbigt under tiden. Hon jag riktar mig till hoppas jag känner sig träffad.

Över till något "roligare" ; Min stalker har fått nippran . Helt seriöst , jag har sagt ifrån flera gånger nu att detta är inte okej , det är för mycket och att det är min häst, hon kan inte bara bestämma att hon ska med till stallet utan att höra efter om det passar och att jag kan. Och även om hon insett att hon inte kan få följa med till stallet så kommer det ändå 15 sms där hon frågar vad jag gör, om ridningen gick bra , att hon vill hoppa nästa gång, att hon ska med och rida imorgon och att jag ska se till så att hon kan få låna en ridskolehäst och rida med mig. När jag inte svarar då heller får man 5 sms i rad där hon ber mig ringa, och sen ringer hon. Sa ifrån ännu skarpare för en stund sen att det är inte okej , hoppas bara att hon inte blir ledsen. Men det börjar bli jobbigt nu , och jag orkar verkligen inte.


// M

2009-09-17
14:49:10

Pang, boom , krasch!

Jag tror precis jag självdog. Lite,litegrann bara. Är så trött så jag snart somnar , och ett känt faktum är att jag kan absolut aldrig sova på dagen. Inser ni hur trött jag måste vara då?? Fortfarande ingen lösning på the problems , mer än att knalla iväg till Maria och kolla på film nu , och rida sen ikväll. Det är ju inga problem , men har riktigt ont i magen över hur man ska lösa det imorgon. Har ont i vilket fall, (Gissa varför?...) men vet knappt vart jag ska ta vägen . Kommer jag inte in till stan imorgon går det åt pipsvängen. Kom precis fram till att det antagligen är därför jag är så trött, stressar ju upp mig och spänner mig. Dags att skaffa en egen kategori för endast klagomål? Röstning genom handuppräckning..

Haha , har en aning om varför man hade hyfsat lätt för att gå upp imorse fast man knappt sovit, jag hade ju så konstiga drömmar. Alla som inte är medlemmar i intresseklubben borde antagligen sluta läsa nu!
Drömde att allt krockade , jag stod och väntade på bussen med mina tränare (?) och man hörde tåget krascha , sen krockade en traktor så vagnen lossnade och åkte rakt emot oss , och så fortsatte det.
Jag har en tendens att stanna kvar i känslan man hade i drömmen , hade jag en riktigt feel good dröm brukar jag springa runt och flina jättefånigt resten av dagen. Bara så alla vet ! *Ironiskylten...*

// M
2009-09-17
13:41:03

Att bi, eller att inte bi, det är frågan ..

Bästa översättningen idag på engelskan;
Galenskapens gåta.-The goat of insaness

Tror inte den behöver någon övrig presentation eller fler krumelurer. Den av något är perfekt som den är.

M

Charmig mustasch , right?


//M
2009-09-17
13:32:59

Dags att gro vingar?

Redan hemma från skolan , fanns ingen lärare till sista lektionen , och vi var inte alltför peppade på att plugga själva när vi kunde dra.

Dagens problem :
  • Komma till stallet. Har bestämt med Maria att vi skulle ses och glo på film efter jag hade ridit, så det måste bli gjort så fort som möjligt. Men min cykel står ju kvar där. Och skitungen har inget körkort. Och inte heller något busskort. Och inte heller några kontanter att betala busshelvetet med. ( Tar dom fortfarande kontanter på bussarna ens ?.. )
  • Lyckas lösa den stora gåtan med hur man ska komma till stora staden imorgon. Har ju som sagt bokat biljetter , (Ni får veta till vad imorgon!) men jag måste ju klura ut hur jag kommer dit med. Och tänker inte betala hur mycket som helst för bussen . Växer tyvärr inte pengar på träden här hemma.
Möjliga lösningar:
  • Gå. Och sedan ta cykeln hem. Låter inte som en bra lösning i mina öron , men lutar åt det nu ..
  • Sno en bil. Låter mera lyckat , med tanke på att jag inte krockat ens lite på dom tre gånger jag har kört bil.
  • Flyga. Mystiskt gro vingar över natten, Problemet är löst!
  • Rida. Hästen har ju ben , so what att man kommer behöva börja mitt i natten ?! Kan dock bli vissa problem med uppstallning..
  • Ta en taxi. Har ju inte råd att slänga massa pengar på att åka kommunalt , men en taxi är fett värt det!
Är det någon som har ett förslag på vad som låter mest vettigt så är det bara att dela med er av era åsikter..

// M
2009-09-17
08:10:19

Duktig tösabit

Blev ju nästan knockad av förvåning när jag insåg att klockan bara ringt i en kvart när jag vaknade idag! Wohoo, duktiga mig, nu hann jag ju till och med morgonduschen =p

Time to get moving, hoppas ni får en bra dag!

//M
2009-09-16
22:39:28

Härligaste skrattet på länge!

Haha , min kära vän Maria hörsammade mitt skri på hjälp och lade in ett helt inlägg om hur man  länkar till andra! Tack gullunge , och titta vad jag kan ! Alla gör vågen , jag tror precis mitt liv blev liiite bättre!

// En glad M
2009-09-16
22:28:58

Dagens sanning

Gudarna bestämmer mer än kungen. Våra gudar heter Jesus, Moses, Tor, Voldemort och Aladdin!
Max, 6 år
2009-09-16
22:02:27

Sound of silence

Har funderat i några dagar äver en sak , en grej en tjej i klassen frågade mig när vi hade en övning tillsammans. Det var bara vi två som skulle jobba på den tillsammans , och vi hade gått ut och satt oss i solen. Vi hade väldigt trevligt och kom bra överrens.
Efter en stund när övningen var klar och vi hade börjat bekanta oss lite mer med varandra (kände inte varandra alls innan) så frågade hon om hon fick ställa en lite mer personlig fråga som hon undrat över ett tag.
Jo visst , det skulle väl gå för sig. Jag blir oftast jävligt nyfiken när någon säger så , så kör på.
Jag citerar- "Lider du av anorexia eller bulimi?.. Du är ju så smal!"
Nej , i helvete heller att jag gör. Det sa jag ju såklart inte , sa bara nej och så var det bra med det.
Men jag tycker inte det är en rolig fråga att få, och även om jag hade haft det så hade jag väl inte sprungit runt och berättat det för alla ? Misstolka mig rätt- Jag har det inte. Men man blir ledsen av frågan ändå , har inte folk fattat vid det här laget att det kan vara lika kränkande att kalla någon som är ofrivilligt smal för just smal som det är att kalla någon ofrivillt tjock för tjock? För det är just det som är grejen , jag vill inte vara såhär smal.
Jag äter som en häst, men det syns inte.
Och det är klart att tankarna börjar snurra, hon kan ju inte vara den enda som ville ha ett svar på den frågan .
Jag har svårt att hitta kläder som passar och jag trivs inte i min nuvarande vikt. Och när jag gör allt jag kan för att försöka ändra den (inklusive knapra b-vitaminer, svälja råa ägg.. Listan kan göras lång.) så sänker det självförtroendet en rejäl bit att få den frågan. Men samtidigt är det väl bättre att dom frågar än att dom tar saker för givet. Det är ju bara det att vikten alltid varit en så svag punkt för mig , eftersom jag aldrig trivts med den.

Så svaret på frågan är ett fett , rakt nej på en stor tallrik.

// M

2009-09-16
21:46:01

Hej och hå , i backen vi gå

Äntligen hemma igen , känns gött som fan med tanke på hur ryggen värker. Tummen ner för att den och axeln börjat bråka igen.

Var ju som sagt och klättrade med Maria ( har fortfarande inte lärt mig hur man länkar, sorry!) och det gick .. Hyfsat , sett från min sadel. Pyran tyckte först det var otroligt tråkigt eftersom vi brukar vara uppvärmda och redo att börja direkt när vi kommer upp , men eftersom det blev transportåkning idag var vi ju inte igång. Och sedan upptäckte hon helt plötsligt vad som hände, laddade som tusan men använde mest energin till att bråka . Tyvärr. Men klättringen gick bättre , där sänkte hon sig i en riktigt låg form . Utom i galloppen , där var det tydligen fokus på att bara komma ikapp Maria och Donna ..

Det var så typiskt , jag var i god tid till stallet och gjorde iordning Pyret , hade precis sadlat när jag får ett sms från Maria att hennes häst tappat en sko . Som tur var så kunde hovslagaren slå på den direkt , men jag sadlade av sålänge och släppte in henne utan täcket. Tro fan inte kräket lägger sig och rullar sig , i det grisigaste hörnet hon hittar. Höll på att mocka en annan box då , så märkte inte vad hon sysslade med försen det var för sent .
Sammanfattningsvis kan vi säga att min häst har ett tryne.


P&D

Det ser så himla komiskt ut.. Pyret och Donna , gott folk!
Bild snodd av missia.blogg.se

//M


2009-09-16
15:47:00

Den lilla , lilla Pricken

Dagens planer för Pyret går väl i stora drag ut på att sticka iväg och klättra med Maria och Donna , kommer bli skoj ! Försöker klättra så mycket som möjligt , runt två gånger i veckan nu medans marken fortfarande är hyfsat okej. Tyvärr brukar det oftast inte bli så.. Håll tummarna för att Pyret är på bra humör! Fast hon brukar alltid tycka det är kul att klättra , och kommer nog bli lite busigare nu när vi kommer vara två.

Dags att slänga i sig något litet att käka , sen blir det cykeln till stallet.
Dog nästan sist jag cyklade , antog att det berodde på motvinden ( som är värre idag) och min kassa kondis ( är fortfarande lika kass) . Lämnade cykeln där över natten , och min tränare hade lånat den dagen efter. Hon höll ju på att skratta ihjäl sig , Inte konstigt att jag hade tyckt det var jobbit , eftersom det inte fanns någon luft i däcken! Jisses , nu får vi hoppas det går smidigare idag , annars får vi ju tyvärr fortsätta skylla på min kassa kondis...


//M
2009-09-16
15:28:43

Japanska jätteostron

Så , då var skoldagen avklarad. Dags att börja med resten!
Fick sitta och titta på saker i mikroskopet , tittade på allt vi fångade i måndags. Och herre min gud så äckliga vissa saker va. Sedan var vi så snälla  i min grupp (Läs:Sebbe ) så vi anordnade krabbmatcher. Oh , det var ju underhållande.
Nej då var det mer liv i räkan som hoppade ut på min hand när jag skulle titta på den i mikrot. Jag skrek till och flög iväg och välte stolen, råkade kasta iväg  kräkan dessutom. Jag är inte rädd för räkor, jag är rädd för kräkor som gör hastiga rörelser och attackerar mig när jag har förstorat upp dom massor! Tror ni min klass fick sig ett gott skratt?


För att prata om något annat ; Jag vet att jag stavade fel på pancakes. Av den enkla anledningen att jag uttalar det på 100 olika sätt. Pangkakor, panncakes, pancakes. Välj själv ! Och jaaa, panncakes börjar man med att uttala det på svenska och sen slänga till med ett "cakes" .
Trodde det inte var många som hade missat att jag försöker använda en smula humor i mitt bloggrecept, men glömde uppenbarligen tända ironiskylten.

Över till något roligare- Dags att snacka naglar!
Jag är själv barnsligt förtjust i längre , eller i allafall välvårdade naglar. Fejk som äkta , bara dom inte ser ut som mina brukar göra- korta, söndriga , nerbitna. Har extremt sköra nails, dom flikar upp sig och delar sig i lager, går av så långt ner dom kan och jävlas allmänt. Att man är mycket i stallet gör inte saken bättre heller, högerhanden ser alltid värst ut . Har provat att smörja med olivolja och idomin, vilket hjälper men dom klarar fortfarande inte tillräckligt för att kunna växa ut... Brukar försöka måla dom , bara för att jag ska vara extra rädd om dom helt enkelt. Funkar väl till en  viss del , men inte direkt så jag avstår från att göra allt det vanliga "för att jag är rädd om mina naaglaar!" Tror ni det hade funkat att lacka dom med superlim eller nått?? Är snart beredd på drastiska metoder, men har ju inte råd att förlänga , förstärka och fixa fejk varje månad. Och lösnaglar flyger snabbare än snabbt så fort jag använder händerna det minsta. Tips efterlyses!

// M
2009-09-16
08:21:35

Hurtbulle!

Sen, stressad , har bråttom.
Totalt onödigt inlägg , hoppas ni får en bra dag

// M
2009-09-15
22:43:10

Top gear

Sitter och slötittar på Top Gear med The old man. Älskar fan det programmet , dom har ju helt underbar humor!

Vill desperat ändra min design , men är för kass (läs:blond, lat , korkad) för att fixa det själv. Så vill du eller vet du någon som är hyfsat duktig och skulle vilja hjälpa den hjälplösa blondinen , släng in en kommentar.
Och anar att tystnaden kommer ta över bland kommentarerna , hör den redan komma tassande.
Nej , men skulle bli glad om någon skulle vilja .

Känner att det är dags för något gott innan man ska sova , är det någon mer än jag som blir väldigt sugen på något smaskigt på kvällen? Sover dessutom bättre efter att jag har smaskat i mig lite banan eller liknande.

Och det är vad jag tänker göra nu , håll tummarna för att jag somnar!

Godnatt// M
2009-09-15
22:20:26

Dagens sanning

I kyrkan sjunger de sånger som kallas för salami.
Helen, 5 år
2009-09-15
21:47:40

Brännmärkt

Just ja , förut efter träningen så skulle jag och T ta bort lektionshästarna till gräshagen.
Tro fan inte B-ponnyn tröttnar på att vänta tills T stängt hagen utan bara drar iväg . Jag höll inte direkt stenhård koll på honom eftersom jag höll i 4 hästar till och pratade med T samtidigt. Känner hur det bränner till i handen och ser när han pinnar iväg. Tar loss dom andra och så var det bara att springa efter. Fick jaga honom lite , men när man väl fått tag i honom och tagit av grimskaftet, så börjar han såklart följa efter oss. Knallar bakom som en liten hund på vägen ut från hagen, blir tokig på dom små hårbollarna ibland.

Wellwell , Min beundrare börjar långsamt närma sig den hårfina gränsen till att bli en stalker, fick ca 10 sms till i stallet. Det är en sak när hon bara undrar om hon får följa med imorgon och liknande , men när hon frågar vad jag gör och jag inte svarar eftersom jag rider och det bara fortsätter och fortsätter ... Får förklara för lilla sötungen att man inte alltid kan svara =P

Apropå att byta samtalsämne , - Rött läppstift, hiss eller diss ?


// M
2009-09-15
21:31:32

Dressyrprogram

Träningen gick sådär .. Pyret har ju alltid bara blivit tränad för hoppningen , hon är 11 nu och lärde sig att inte slå upp huvudet i galloppfattningarna för ett år sedan.. Så det får ta den tiden det tar , men som det verkar nu kommer hon aldrig någonsin acceptera att man sitter ner i traven. Hon tassar på som en liten prinsessa och fixar biffen annars , men sätter man sig ner går det åt helvete. Jaja , det kommer väl- är fram tills dess tacksam för alla tips man kan få!
Fuskade med gramanen idag , Linda ville det. Och vi kom fram till att jag ska rida dressyr på det tjockare bettet , som hon hänger sig mer på , bara vi lyckas få henne att gå stadigare i formen och låta mig sitta. Så kan jag ha det tredelade , lite tunnare i hoppningen och variera efter hur bråkig hon är i munnen annars.
Så hänger hon sig för mycket blir det ett tunnare bett, slår hon för mycket så blir det ett tjockare.
kommer nog bli tunt två dagar och sen ett tjockt en dag , känns som att det är vad som behövts hitills.



och ja , jag fick väl också vara med på ett hörn :)

// M
2009-09-15
17:11:09

Schemat sparkar mig i röven

Ja jisses vad jag har fullt upp idag , har faktiskt hunnit äta panncakes , dricka kaffe , kolla på tv OCH slarva runt här.
Jag är helt slut nu , förstår inte hur man ska kunna orka med / hinna något mer idag.

Nej , om vi ska lägga ironiskylten åt sidan , så har jag inga större planer för dagen direkt..
Träning ikväll , för Linda. Hon ringde förut och sa att en av lektionshästarna hade fått en hovböld och ville låna min lilla hårboll. Hell yeah , fuck alla skrittmaskiner när det finns nybörjarlektioner!

Blir glad för alla nya läsare , och alla kommentarer , det värmer!

Mindre än en timme kvar tills man ska till stallet, kanske ska slänga i mig något mer att äta innan ?


// M
2009-09-15
15:24:09

God morgon

Hjälp , skrämmer mig själv ibland.
Som när jag inte kunde somna i natt, stannar hemma för att få några timmars sömn till = bota huvudvärken , och vaknar för tio minuter sen ...

För att prata om något roligare - Jag har nog fått en ny beundrare! Får sms hela tiden , 12 stycken igår och hitills 6 stycken idag. Få inga tokiga ideer nu K - Det är granntjejen som skriver allt från att hon vill med igen och rida till att hon har druckit energidryck. Hon är ju för rar!

Dags att brygga mer kaffe , fanns bara en kop kvar. Och ja , jag är tokig i kaffe. Går det inte att  bota huvudvärken med sömn eller snus så är det definitivt kaffe som gäller . Bara så alla vet!

Som jag skrev häromdagen så har jag världens underbaraste vänner, men alla man träffar tillhör inte den skaran. Vissa borde seriöst tänka sig för en gång extra innan dom slänger ur sig vissa saker.
Blir bara trött på vissa grejer, jag tänker inte ta hur mycket skit som helst längre.

// M
2009-09-14
22:31:48

Dagens sanning

Förr i tiden arbetade inte mammorna. De gick bara hemma och fick blommor som barnen plockade till dem i skogen.
De var inte värda dem.
Therese , 8 år
2009-09-14
22:16:36

Biljetter bokade!

Nu är biljetterna bokade , i slutet av veckan smäller det!
Och ja , jag tänker vara riktigt jävla dryg och inte berätta vad jag ska på.
Feel the pain!


// MissDevil
2009-09-14
21:49:09

Pangkakor!

Tänkte bara tillägga att jag är en jävel på att steka panncakes.
Men dom är lite som dom där ödlorna som släpper svansen när dom fångas i den . Med det försöker jag säga att man måste vända snabbt som tusan , för att dom inte ska gå sönder. Och det är jag fruktansvärt bra på , om jag får säga det själv.

Tur att jag är så fruktansvärt ödmjuk med.

//M
2009-09-14
20:37:45

Gissa vem som har håvat i havet?

Kanske inte blir världens svåraste gissning.
Min skola är ju för roolig asså. *ironiskylten blinkar*

Annars har det inte hänt så mycket idag , Louise hängde med hem en stund och sedan tog jag med grannen till stallet. Hon är 10 år och totalt hästtokig , så hon verkade inte ha tråkigt..
Började med att hon värmde upp i lös skritt och trav, så hoppade jag upp och jobbade igenom Pyret innan Emma fick skritta av efteråt med.

Jag är trött  som jag vet inte vad .. Och lovade pappa att ställa mig och steka pangkakor ( min blogg-min stavning!) sen med. Men jag är sjukt sugen med , så det får allt gå!

K åkte hem imorse , lika tråkigt som alltid. Har varit helt underbart för min sömn att ha honom liggandes brevid i helgen. Kommer sakna dig i natt babe!

// M
2009-09-13
22:52:44

dags för en ny vecka

Sry för kass uppdatering , även om helgerna brukar betyda mindre datatid så har den här helgen varit sämre än sämst bloggmässigt. Pappa åkte serviceteam på en vän som kör rally och behövde den mobila.
Helgen har varit bra , var med och hjälpte till på tävlingen , jisses vad dom hingstarna kan.
Men dom behöver en barnvakt medans polarn är på banan, annars är det party i transporten. Som tur är var dom rätt snälla , men man fick ha sina knep ! Och K var riktigt duktig , trodde han skulle bli lite avskräckt av dom stöddiga grabbarna , men icke.

Pyret fick klättra idag , toppenkul tyckte hon och drog världens radda med bus. Hon är ju för go, man verkligen ser att det är något lurt på gång, och efteråt är det bra igen och fullt fokus på träningen =)

Imorgon är det skola igen , känner mig inte alltför peppad , som vanligt.
Borde verkligen komma igång med matten , någon som vill plugga med mig ?

// M

2009-09-11
13:31:23

Underbara vänner

Jisses vilka underbara vänner jag har , ni vet vilka ni är !
2009-09-11
12:18:53

Nobody loves me like I do

God morgon gott folk , idag är man inte nådigt trött.. Har dessutom ont i både hals och huvud , och måste slänga mig på cykeln och handla. Känner mig inte alltför peppad, men snuset är redan slut , hur det nu har kunnat hända ?
Magen gör inte ont idag , jippiee!

Funderar på att måla om naglarna med , biter ju gärna på dom egentligen , men brukar kunna låta dom vara när dom är målade! Städa är verkligen något som behövs med.. Fy tusan , massor jag behöver göra , inget jag känner att jag orkar göra.. Typiskt att man ska bli sjuk när man har lite att göra nu i helgen! Nej då känns det mer frestande att krypa ihop under täcket och kolla på en film !

Ska till stallet med  , får bli till att sticka och klättra i detta soliga väder.
Men det får bli lite senare, när  man piggnat till och förhoppningsvis slipper huvudvärken.
Någon mer än jag som i princip alltid har huvudvärk på morgonen ? Oftast släpper det efter några timmar , men inte alltid. Antar att det är abstinens, tvi! Brukar ju släppa efter snus och ett par koppar kaffe. Tyvärr så kan jag inte springa ner och koka något nu , har besök där nere.. Hemligt besök!

Sen så kommer ju K hem ikväll , lovely! Ska bli roligt i helgen , har lite mer att göra än bara gå ut på lördag =)

Hoppas ni får en toppendag!

//M
2009-09-10
23:17:41

Dagens sanning

Alla människor är lika mycket värda , utom miljonärer för dom är värda ännu mer.
Kristian , 6 år
2009-09-10
23:15:38

Å n slank hon hit , och än slank hon dit...

Men åkte faktiskt aldrig ner i diket , även om det blev en barbackatur ute. Provade även att sätta på ett grövre , snällare bett , för att kolla om hon söker mer stöd i handen. Kanske inte bästa turen att prova det på ,med tanke på att min hand skumpa på lika bra som allt annat .. Men tyckte det kändes helt okej ! Och jisses vilka ryggmuskler hon har fått , man känner inte ryggraden när hon jobbar på i form längre. Vem tror ni jublar?


Pratade med K för en stund sen , han berättade att en bil hade åkt av vägen och kört rakt in i ett träd på granngården. Killen som körde var 22 år , och helt plötsligt inser man hur fort det kan ta slut. Kommer än en gång att tänka på vad jag skrev tidigare , och vill tillägga att man ska njuta av det man har . Ännu en gång.
Jag som tidigare varti en mer eller mindre bitter figur har börjat bli sådär larvig och får ett stort flin tack vare lukten av nyklippt gräs , eller ett mjukt sommarregn. Men jag blir glad av att vara glad , om någon kan förstå den meningen? Jag får större ro och känner mig mer tillfreds. Men det är ju bara lilla jag , och skriver väl egentligen allt detta för att jag är är lycklig över att saker och ting har vänt till det bättre.

Är faktiskt riktigt trött ikväll med , kan det bero på dom nya kosttillskotten jag börjat knapra?
Alla som tror att jag har haft magnesiumbrist, räck upp en hand! Annars kanske det bara är så enkelt som att man jag knappt sovit i 5 nätter? =P

Kan även tilläggas att jag börjat få ont i magen igen , FUCK THIS SHIT!
Gör inte lika ont som det gjort förr , men vem vet , det kanske kommer ? Mohaaha , lilla fröken positiv låter  negativ?? Nej då , glömde bara tända *ironiskylten*
Lämna gärna en kommentar , du som känner dig sugen =)

// M
2009-09-10
17:24:56

Och bara så du vet

Satt och pratade med en tjej på skolan idag. Och man inser att fast man tycker man haft det rätt tufft vissa gånger i livet så finns det alltid dom som haft det värre.
Jag vet inte hur mycket energi jag bränt förr på att önska att saker vore annorlunda och önska mig det jag inte har , istället för att vara glad och tacksam för det jag faktiskt har.
Visst , jag har små tuttar , men jag har en helt okej mage. Visst , jag hoppar inte dom högsta höjderna med hästen , men det går bättre nu än för  ett år sedan. Visst, jag har det jobbigt med skolan, men jag har möjligheten att gå i den. Visst , mina föräldrar kan vara överbeskyddande och tjatiga , men dom bryr sig och älskar mig.
Jag kan fortsätta så här i en evighet, det finns så många saker man tar för givet eller irriterar sig på men som man inte skulle vilja vara utan.
Och jag försöker ta tillvara på dom och vara tacksam för dom små sakerna , ni vet , dom där som förgyller vardagen. Och har jag en jobbig dag så unnar jag mig något istället för att deppa ihop helt.
Det funkar för mig. Och det gör livet så mycket enklare sett från mina ögon , om man försöker vara positiv.
Om det är tufft eller jobbigt en dag så blir jag full i fan istället och ska göra något bra av det, många gånger räcker det att ta ett djupt andetag och fundera över det ett tag , många gånger gör man en höna av en fjäder. Lyckas jag skratta åt problemen är det en vinst för mig . Självklart har alla olika sätt att tackla sina problem och monster , och min är att jag vägrar låta dom äta upp mig. Jag vet att jag kan , jag vet att jag fixar det och jag vet att det finns dom som har det värre som får kämpa så hårt. Vill jag så kan jag! Är det något som är för mäktigt , något jag inte kommer klara av så vägrar jag ge upp . Men det är inte hela världen om jag inte klarar det. Man får försöka hitta en lösning men det är inte alltid den finns där. Gör den inte det så har jag i alla fall försökt. Jag vill göra mitt bästa , det är dom gånger jag inte gör det som jag blir besviken på mig själv.

Och det känns som att det positiva tänkandet har fått mig att växa som människa. Jag tänker inte bara positivare om mig själv , utan även om andra! Jag har fått mer överseende med brister och andra saker jag hade irriterat mig på förr , för jag tycker alla är fina människor men på olika sätt , och det är väl tur det ? Jag hade i alla fall aldrig stått ut om alla skulle vara likadana =)
Jag har insett att alla är inte ute efter mig , man måste inte tolka en kommentar negativt !
Kan även tilläggas att jag har haft problem med dåligt självförtroende , men känner mig nu säker i mig själv.

Så glöm inte att njuta av det du har , och tänka positivt, det har definitivt hjälpt mig!
Jag vägrar låta mina rädslor hindra mig.

// M
2009-09-10
16:12:55

Skitgumma!

Heter kortspelet jag och Louise vägrar sluta spela på rasterna. Hur mysigt som helst att sitta ute i solen och njuta av värmen. Vi kollade även på en film idag i skolan , som vi disskuterade senare på engelskan. Fett segt när man sett filmen tre gånger redan.. Som tur var ringde läkaren så satt och tjöta med henne istället! Är super trött idag , var  så trött igår att jag sovit superdjupt i natt. Vilket gör att jag känner hur mycket sömn jag missat senaste tiden .

Funderar på att sticka och klättra idag , eller rida en sväng barbacka ..  Inte bestämt mig , beror på hur sen jag blir. Och det beror på hur trött jag blir. Känns som att jag bara svamlar på , stå ut med mig, snälla rara.

Linda ville att jag ska med till kungsbacka på lördag och hjälpa till med hingstarna. En av dom blir lite väl orolig när han itne har ngon att bråka med i transporten.. För några veckor sedan hoppade han över bommen ute på en tävling , och när Linda rusar till transporten så stod han så lugnt och fint med frambenen över bommen, och åt! Så det blir väl planen , och ut med K och hans vänner sen. Ska bli roligt , längesedan jag var ute och busade.

Oh herre gud så godissugen jag är , massor och mängder! Någon som har lite saltlakrits och något riktigt surt att dela med sig av ?.. Blir nog till att svänga in i affären på vägen från stallet...



// M
2009-09-09
23:37:35

Vill ha en brun häst!

Pyret solar

2009-09-09
23:24:49

Wrong state of mind

Tjoflöjt.
Var iväg och tränade som sagt , och stack och skodde efteråt. Välbehövligt. Lilla ponyhesten har ju skitkassa tassar, och hon har fått gå i en lerig hade några dagar för att hålla en annan häst sällskap. Det har slutat illa. Fotarna var så trasiga att hovslagaren hade svårt att hitta något att slå söm i på två hovar .. Så nu blir det extra mycket fotvård och endast grushage framöver.
Maria kom hit och kolla på film nu på kvällen , hon åkte nyss. Filmen var helt okej !

Nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Grattis på bemärkelsedagen älskade K!

// M
2009-09-09
16:24:28

Sköldpaddskålssnäckor

Kunde inte sova i natt heller , men var tvungen att vara i skolan. Dels med tanke på närvaron , dels för att vi skulle börja med grupparbetet idag. Gissa vilket ämne jag ska göra en fördjupning i ?
Kunde inte sova i natt heller , börjar tyvärr bli riktigt sliten av det nu- minnet sviktar rejält.

Kvällens planer är att först hoppträna , om Pluttens skor sitter kvar. Linda slog på en igår , men det var en till som började glappa . Efter det blir det att träffa Maria , antingen kolla på film eller glo på idol om det finns någon ledig tv.
Jag har aldrig följt det , bara kollat på dom första , roliga avsnitten...
Och även om man håller på att skratta ihjäl sig så skäms man ju nästan för vissa människor.
Tycker seriöst synd om dom , uppenbarligen är dom ju såpass tondöva att dom inte hör hur illa det låter.
Och uppenbarligen tillhör inte undertecknad den skaran eftersom jag i alla fall har tillräckligt med vett för att hålla tyst...

// M
2009-09-08
22:56:22

En tidig morgon

::
2009-09-08
22:44:54

Dagens sanning

Jag tycker om att slå min syster. Inte medvetslös, bara så hon förstår allvaret.
Jörgen, 7 år
2009-09-08
22:00:13

Wiiiee!

Maria kom hit en sväng och spelade , och det märks redan att vi båda har kommit igång och tränat ett par gånger på wii spelen =)
Slötittade på en film jag köpt för något år sedan med- det skulle vara 33 stycken 5 minuter långa skräckscener.
Vilken fet bevikelse.
För det första- Det var 11 stycken på den dvdn. Så antar att det skulle varit fler skivor, men att jag fick den så billigt eftersom det bara var 1.
För det andra- Dom hade verkligen chansen att skrämma en på dom få minuterna, dom lyckades ett par gånger. Men många ggr var det bara så fånigt , vem tusan blir rädd av att det är en snubbe som hela tiden upptäcker att hans kostym sitter bak&fram?

Var ute och busade med hundarna en stund innan jag skulle iväg och träna , och tror ni inte gamla Bettan börjar vakna till liv ? Sen att hon är halvblind och har en extremt selektiv hörsel spelar väl ingen roll så länge hon springer? Hon hör ju i alla fall inte när vi påpekar att hon springer åt fel håll!

Jaja , nu har dagens klagomål kommit fram =p Hoppas bara man kan sova med !

// M
2009-09-08
21:49:47

Så in i bomben

Hade träning nu på kvällen , och herre min skapare vad Lilla pricken skötte sig bra. Djupt imponerad .
Tycker om det lilla kräket ibland =)
2009-09-08
13:29:03

OldShit

Hittade en gammal mp3 när jag städade, som jag inte använt på flera år.
Omg vilken flashback alltså.
Helt plötsligt har jag långt brunt hår, trasiga jeans och springer runt i converse i snön igen.
Trevliga tider , även om jag aldrig någonsin skulle vilja vara 15 igen om jag hade kunnat.
Usch  , för mycket hormoner och småproblem som man tyckte var gigantiska.


Undrar hur det kommer låta om 5 år?

//M
2009-09-08
12:42:57

fuckingdreads

Oh herre gud så trött jag är. Lyckades aldrig somna i natt , känner mig som ett levande spöke nu ungefär.
Jag är den där typen som blir helt förtvivlad när jag sovit för lite. Och nu har det blivit så två nätter i rad , fatta hur förstörd jag är.
Bara att rycka upp sig , ta tag i dagen. Men missade skolan , kändes rätt värdelöst att gå dit när jag bara började lipa halvt hysteriskt imorse. Har fått tillbaka den nervösa värken i magen , ni vet , den  som griper tag i hela magsäcken och vägrar  släppa ?

Seriöst. Ikväll är planen att dunka huvudet i väggen tills jag "somnar". Det här funkar fan inte.

//M
2009-09-07
23:03:53

Måndag

Jag och Maria kollade på en film , of course! Blev shutter denna gång ( rätta mig om jag har fel på namnet..) och den var riktigt bra. Jag  gillar inte genren skräck egentligen , men denna var lagom läskig för min smak !
Busade lite med hundarna med , Marias minivovvsing Chicko fick busa med vår toypudel och det gick undan..
Lite komiskt att våran hund är halvblind pga  ålder och inte såg när bebisen for förbi så fort han kunde...

Vi spelade Wii dessutom , det är ju kanonkul!
Var rätt så jämna faktiskt , Maria  var en oanad talang..
Tro mig , jag ligger risigt till fast jag spelat det sen jul.
Men men, får bli revansch imorgon.


Nästa anhalt-SÄNGEN!

//M
2009-09-07
22:52:02

Dagens sanning

På Kristi himmelsfärdsdag drog jesus till månen!
Annika, 5 år
2009-09-07
22:14:07

Rak vänster

Så kan man nog sammanfatta den lilla prickiga hårbollen idag.
Stenhård i vänstern , vägrade böja sig alls , stretade bara emot och försökte böja över i höger istället.
Men gissa vem som vägrade ta upp fajten utan bara lugnt och fint harvade igenom allt tills hon var som en liten gummisnodd ? Båda sidorna var hur mjuka som helst, och hon både ökade och gjorde superfina uppsamlingar. Och herremingud- jag tror till och med att jag red riktigt bra.
Tog några språng med , och jag höll ju på att ramla av sadeln. Jag kom rätt på det hela tiden , jag som aldrig i helvete kommer lära mig taxera gjorde just det. Och inte bara en gång , utan flera . I rad.


Nu är det bäst att någon kommer och tar ner mig på jorden igen.
Kommer snubbla snart annars- lätt hänt när man har huvudet bland molnen.

// M
2009-09-07
15:04:26

Jag har en egen metabolism.

Upptäckte jag idag i skolan.
Kom även underfund med att dom flesta äldre kartor ljuger. Rätt hårt dessutom.
Och att vetenskapen inte heller är att lita på , eftersom dom ångrar och ändrar sig hela tiden.
Till det bättre oftast , som tur är .
I vilket fall , nu är även ni informerade !
Intresseklubben antecknar , hör allt pennorna raspa.
Dagen gick fort , skönt när man inte tittar  på en stillastående klocka hela tiden.

Nu kommer Maria , dags för film !

//M
2009-09-07
08:05:56

Gomorra

God morgon gott folk , här springer jag omkring , stressad som en minikatt , gissa vem som sovit dunderdåligt fast jag var så trött ? Stackars K , han skulle ju uppp vid halv 6 för att köra till finspång .. Kan inte varit alltför kul att ha mig vridandes och vändandes brevid.
Och nu måste jag verkligen skynda mig . Ha en bra dag !

//M
2009-09-06
21:20:27

Söndagkväll.

Betyder det alltid att man är trött ? Jag tycker att även om jag haft en lugn helg och bara varit hemma så är jag jämt lika trött . Vilket automatiskt betyder att det är sovdags nu. Hoppas nu haft en bra helg allihopa.

// over and out
2009-09-06
19:40:31

SnokSnok

Min kille är nyfiken.
Snokande liten tomte?
=P
2009-09-06
19:07:34

Jakten på potatispressen

Jag och K skulle ju laga mat för familjen idag . Och vi hade bestämt och handlat hem allt för middagen.
Tro fan inte att vi inte ens har en potatispress här hemma då ??
Och jag  lovar , den rätten vi hade tänkt laga går inte att äta utan pressad potatis..
Slutade med att K fick göra en panikuttryckning och åka till nödinge när vi inte hittade någon i hela älvängen.
Mohaha , jävla tur det!

Upptäckte även att det gick finfint att göra en kaka av samma smet jag hade gjort muffins av !
Fast hoppade över after eighten ...

Nej , paltkoma som gäller , soffan nästa ..

Slänger upp något roligt senare!


// M
2009-09-06
13:59:36

K som i kärleken

K

2009-09-06
13:46:09

Sovmorgon

Jag och K tog en riktigt lång sovmorgon idag, segade oss upp vid tolvtiden..
Skönt att kunna njuta av helgen !


Gårdagens ridpass:
Bestod bara av roliga saker , vi stack iväg och klättrade !
Har den lyxen att klätterbacken ligger precis brevid en äldre paddock som inte används längre. Ute i skogen praktiskt taget, så brukar lägga upp dom passen att jag klättrar , rider där nere en stund , klättrar igen ..
Tar ju 20 minuter att rida dit , men det är det värt.
Hade gramanen på igår med , hon kan tycka det är lite väl roligt att komma dit ibland.
Klätterbacken är rätt lång , och vädret var  så varmt och soligt så jag plockade av alla regnkläder när jag red.
Snacka om misstag. halvvägs upp för backen började det störtregna , tack för den!
Och Pyret som alltid hatat regn verkade inte ha så mycket emot det för en gångs skull .


I vilket fall , dagens planer går ut på att greja med Ks bil , laga mat för familjen och antagligen se någon film . Terese har snott hästen idag =)

Hoppas ni får en bra dag! // M
2009-09-06
01:25:23

Nödinge och Edet

Har Sessan och Prinsen hunnit besöka ikväll . Mycket givande , Det ena resulterade i kläder (halv tio på kvällen- låt oss inte gå in närmare på det) och det andra i trevligt sällskap och två underhållande filmer.
För sagan om ringen-nördarna kan jag meddela att det kommit ut en film som spann vidare på några lösa trådar från föregående filmer. Eller snarare , den var inspirerad av dom och innehöll några av karaktärerna. Sen minns jag dom första tre för dåligt för att vara säker på vad den spann vidare på.
Snurrigt värre- jag är bombtrött.
I vilket fall , den var helt gjord av några fans.
Och ja, den innehöll det vindlande landskapet och var faktiskt rätt bra gjord.
Men thats it- den var bara 40 minuter lång vilket gjorde att man hade tryckt ihop handlingen för mycket. Och orcherna  hade blivit fruktansvärt söta istället för läskiga.

Babbelbabbelbabbel, jag vet.
Det är därför jag säger god natt nu , tänker slänga upp ett inlägg om dagens ridning imorgon , den är värd att nämnas!

// En supertrött M
2009-09-05
14:54:25

Dagens sanning

En riktig kompis är snäll som en kossa och säger aldrig "pucko!" till en med hård röst.
Sofie , 6 år
2009-09-05
14:48:19

Appaloosa

Hette filmen jag och K såg till frukosten idag . Rätt bra faktiskt!

Dagens planer är :
  • Åka till Prickigkorven, Ridas igenom ordentligt idag.
  • Åka trial?
  • Bio!
JappJapp, kass update of course , och nu är det dags att slänga i sig några muffins , gjorda av kungen herself!

// M
2009-09-04
23:14:16

Dagens sanning

Timmerhuggarna jobbar i skogen. De skjuter julgranar hela vintern och på sommaren fortplanterar de sig.
Erik 6 år


Nu : Kolla film med K.
Kass uppdatering följer.
2009-09-04
18:12:21

Psykiskt sjuk korean

Handlade filmen jag och Maria såg om .
Synd att ingen av oss fattade koreanska , då kanske man fattat mer av filmen . För som det var nu förstod vi definitivt för lite för att uppskatta den . Och ja , det var ändå med svensk undertext.

Annars då , Terese rider idag , K kommer hit om några timmar och jag funderar på att dra en snabbis till Nina.

Dom ringde från jobbet förut och undrade om jag ville jobba helgen ,  sa att det gjorde jag gärna.
Synd att jag kom på efteråt att jag har annat som står på schemat , men dom ringde sen och sa att det hade löst sig .. Känns ändå bra att jag kunde säga ja och ställt upp om det behövs , även om det inte blev av denna gång. Större chans att dom ringer nästa gång med då.

Har bakats muffins här hemma idag med , dom blev kanongoda.
Jag och Maria är kungar när det kommer till muffinsbaket !

// M
2009-09-04
11:58:29

God morgon!

Sovit gott ?
Det har inte jag .. drömt massor av konstiga saker ..
Har ont i halva kroppen känns det som , och kunde inte somna igår , så blev att stanna hemma idag med.

Maria kommer hit närsomhelst nu , så dags att hoppa i dusch!

// M
2009-09-04
00:22:13

nattblogg

Nina kom hit en sväng och tjötade , trevligt att träffa henne igen .
Vi har alltid världsproblem att skratta åt !

Planen nu är att krascha i sängen , och hoppas att man är i form för skola imorgon.
Om inte min mage ställer till det.

K kommer hem imorgon , alla gör vågen!
Vi tänkte gå och kolla på inglorius bastards ( stavfelen ska göra den ännu mer spännande) , någon som vet om den är värd att lägga pengarna på ?

// M
2009-09-03
19:41:08

Inställt

Skulle varit och gjort mina kval för fälttävlan ikväll , men har fått dundermensvärk så fixar inte det.
Många tycker att lite mensvärk är väl ingenting , och jo , jag tar värktabletter , men det går inte . Jag får så sjukt ont så jag kan ofta inte stå upp , inte gå eller räta ut benen från kroppen. Jag fick åka in till sjukan när jag hade så ont att jag höll på att spy , och tillslut blev helt snurrig av  smärtan .
Stor chans att det är en kronisk sjukdom , som min mamma antagligen har.
Var 10:e tjej/ kvinna lider av Endometrios , men vet ofta aldrig om något .
Man kan bara ställa säker diagnos genom att öppna, dvs göra titthålsoperation , och om det är endo förvärras det ofta då , eftersom det älskar att leva i ärrvävnad.

Ja , jag vet att jag babblar om sjukdomar, därför tänker jag inte skriva ett längre inlägg om endo. Om det inte kommer önskemål of course!

Men faktum är att magontet finns där flera ggr i  veckan , inte några dagar i månaden som det ska vara. Klart som fan man blir både orolig och vill gnälla av sig .
2009-09-03
19:40:03

Georgia rules

Hette filmen jag och Maria såg för en stund sen , riktigt bra faktiskt!
Just för att man inte kunde  ana slutet , men det hände ändå inte så många saker att man tappade bort sig.
Man satt på helspänn hela filmen och undra om hon hade ljugit eller inte?

Fick för mig att baka chokladmuffins innan hon kom med , gjorde några med after eight i och dom blev mumsiga som bara den.
Så mumsiga att det bara är fyra kvar nu !
Jag som varit helt övertygad om att jag inte kan baka ..

mumsmumsmums


Taadaaaa!

// over and out
2009-09-03
12:50:51

Hopp

Hade träning igår , ligger och funderar på om det inte börjar bli dags att dra sig till stallet när Linda ringer och gapar om var jag är ?!
Jo , jag är hemma tack , var är du själv ?
Det visade sig att träningen började kl 18,oo , men det hade jag missat totalt . Trodde att det inte skulle vara något denna vecka eftersom Annika skulle iväg och hoppa hingstarna , men det visade sig att hon hann hem ..
Så det löste vi genom att jag fick vara med när hon hoppade sig tredje häst , efter den riktiga träningen ..
Men det gick bra , Tog några språng på 120, och ha då i åtanke att jag kanske tog ett par i våras med , annars har jag inte varit uppe på några höjder sen förra hösten. Tummen upp på det ?

Dagens planer är , att trots skallebank och sandpapper i halsen ska man träffa Maria och kolla på film , och sen antagligen sticka iväg och hoppa lokalt två enmetare så jag får mina kval för terrängen . Inte helt säker på om jag är i form för det ,men det lär vi ju märka.

Howdy!
2009-09-03
12:41:44

Dagens sanning


Om man får en god uppfostran blir man snäll. Om man får en dålig uppfostran har man kul!

Tony, 6 år
2009-09-03
12:32:12

Solsken och huvudvärk


Är sådär barnsligt glad och nöjd , antagligen för att jag precis tog en snus. Belöningsedorfiner  is the shit.
Har varit hemma från skolan idag, har både halsontet och huvudvärken har blivit värre.

Tänkte skriva av mig idag om ett ämne som verkar rätt hett för stunden.
Svininfluensan.
Vissa ryser till av at bara smaka på ordet , men snälla , ta det med en nypa salt ..
65% av alla som tagits in ppå sjukhus för den i usa har haft astma , kronisk lungsjukdom,diabetes eller varit stor-rökare.
Svininfluensan är inte särskilt dödlig alls. De flesta som blir smittade märker ingenting eller bara lite. Drygt 4% av de som smittats insjuknar och behöver uppsöka läkare eller sjukhus. Och av alla dom som smittats dör ca 0,013%.

Detta är dom bekräftade fallen , inte alla smittade. Dom aldra flesta (95%) drabbas lindrigt , och tror att dom har en vanlig influensa eller förkylning och stannar bara hemma.

WHO uppskattar att ca var 3:e människa kommer bli smittad inom två år, och det är det som är det farliga med viruset , att det smittar som tusan. Om så många blir smittade kan även en relativt ofarlig virusinfektion döda många.
Yngre människor, eftersom äldre  redan haft den en gång(?), dom med lungsjukdomar, dom som inte får i sig näring och kan hålla immunförsvaret starkt.

Om var 3:e person i sverige smittas under dom två kommande åren och 0,013% av dessa dör förväntas dödssiffran ligga på ca 400.
Jämför det med de ca 91 000 människor  som dör varje år. Av dessa är det ca 500 som avlider i trafikolyckor och 3000 per år dör av läkemedel som de tar för att hålla sig friska.

Varje år dör ca 1,5 miljoner människor i hela världen av den vanliga influensan. Det är ca 5 ggr så många dödsfall som föväntas av svininfluensan om man utgår från en dödlighet på 0,013%.


Av rapporteringar i media skulle man tro att vaccinera sig är det bästa skyddet.
Influensavacciner görs alltid på gamla stammar , och är därför helt ineffektiva när viruset muterar.
Det är därför det inte funkar så bra att vaccinera sig inför årets influensor , eftersom dom utgår från förra årets när dom gör vaccinet.
Man räknar med att dert dröjer till december innan man har ett någorlunda fungerande vaccin. Och man räknar med att dom flesta kommer ha hunnit insjukna innan dess.

Senast usa:s regering gjorde en vaccinkampanj mot svininfluensan var 1976.
Då fick många allvarliga skador av vaccinet och tusentals blev förlamade och många dog.
Faktum är att fler dog av själva vaccinet än av svininfluensan.
Tusentals av de skadade stämde stämde staten för dessa biverkningar, och det vill undvikas denna gång.
Därför har hälsoministeriet i usa utfärdat en ny lag, som gör att vaccintillverkare och federala tjänstemän inte kan åtalasoavsett hur många som blir dåliga av vaccinet.

Problemet med alla influensavacciner är att de innehåller en stor mängd tveksamma ingredienser:

  • Stor del otestat virusantigen.
  • Äggproteiner, inklusive fågelvirus från kycklingarna
  • Polysorbate 80 som är ett ytmedel och emulgeringsmedel. Det kan orsaka allvarliga reaktioner och analfylisk chock.
  • Formaldehyd som är erkänt cancerframkallande.
  • Gentamicin, ett antibiotikum som orsakar skador på njurarna och nerverna.
  • Thimerosal som konserveringsmedel. Den består av ca hälften kvicksilver och är mycket giftig.
All influensa sprids genom små droppar från saliv, nysningar, hosta etc.Tänk hellre på att stanna hemma och inte nysa på folk , tvätta händerna ofta och vädra mycket. Syret i luftenn dödar virus.
Tänk även på att äta näringsrikt , och att sova ordentligt och unvika stress , eftersom dom två sistnämda sänker immunförsvaret.

// M
2009-09-02
16:49:08

Rönnbär

Försov mig imorse , panik! Kom bara några minuter sent som tur var , men har varit en rätt rolig dag i skolan .
Lite mjukstart lektioner , lek på svenskan och sen tack och hej.
Är super trött nu , har sovit så konstigt i natt. Har legat och tuggat på läppen så den är halvtrasig, andra sidan än där blåsan satt! så nu är det lika svullet på båda sidorna. Toppen. Verkligen skitbra. *ironiskylten blinkar*

Ska och rida sen , men är verkligen för trött för att orka iväg nu.

// M
2009-09-01
22:55:42

Dagens sanning


Oscar slåss så mycket. Han slog sig själv i ögat så han bröt benet.
Daniel ,7 år
2009-09-01
22:54:08

Den ädla Pricken

tävling

 Div II för nått/ett par år sedan.


2009-09-01
21:37:47

Markarbete

Tränade som sagt för Linda idag , det gick lysande!
Pyret var lite (läs: väldigt) motsträvig i början och ville inget alls, men hon lossnade helt sen.
Min ponyhest kan verkligen få såna trotsdagar då hon bara vägrar göra det jag ber om , lägger jag till skänkel låtsas hon som att hon inte märker något, eller börjar sura. Gör man en pytteminiliten halvhalt som man hoppas hon knappt ska märka när man bara trycker till försiktigt med knäna gör hon en tvärnit. Ber man henne böja sig tvärsvänger hon och ber man henne svänga böjer hon sig bara. Och jag har ridit henne i 4 år snart , jag vet hur jag svänger, gör halvhalter och hela baletten med henne. Men som sagt , det är en hon, och ston har ju sina dagar..

Så idag blev det massor med träning på mittvolten, med två bommar liggandes längsmed mittlinjen.
Vänster går hur bra som helst , men hon var värre i högern. Som sagt , hon lossnade helt och rullade på kanon efter en stund. Hon är svagare i högern , tvärtom mot hur många andra hästar är , och blir lätt lite fyrtaktig i den galoppen. Sån har hon alltid varit , så det jobbar vi på jämt ..


Apropå att byta ämne helt, jag blir så trött nu när det blir höst, och det blir mörkt så tidigt!
Tur att det fortfarande är ljust på  morgonen när man går upp , sen när det är mörkt då med kommer det bli tungt ..
Får kör på min vanliga planering , tre väckarklockor utspridda i hela rummet =)
Är det någon mer som blir tröttare nu när mörkret kommer ?

Och jaa , jag vet att det var sol och varmt ute idag , det är  såna dagar man bara njuter av nu när man vet att det kommer bli kallare! Gick en lång promenix när skolan slutade, och satt ute på rasterna med Louise.
Njut!

// M
2009-09-01
17:10:51

Felizia


Jag har tävlat sen jag fick min första ponny.
Då var jag 13 år , hade precis slutat sexan.
Jag tävlade varje säsong , mitt mål var att hela tiden bli bättre och hoppa högre.
Fick många placeringar, ponnyn tyckte det var roligt att tävla och hoppa!
Som alla andra tonåringar växte jag så det knakade , efter några år började jag bli växa ur min älskade c-ponny.
Hon tyckte det var obehagligt att hoppa dom höjderna vi kommit upp i när jag var så pass lång , och stoppen började komma. Dom blev fler och fler , aldrig hemma på träning men ute på tävling.
Jag hade redan köpt en juniorhäst och börjat tävla henne så steget var inte så stort att gå över helt och sluta tävla ponny.
Men även om jag inte tävlade henne längre så red jag henne varje dag.
Skolan började ta mer och mer tid , och för att ha lite tid att träffa vänner och plugga mer bestämdes det att ponnyn skulle börja gå lektion några dagar i veckan , på ridskolan vi var uppstallade på.
Hon tyckte inte om det i början , för ridläraren skrek så mycket! Hon hade alltid varit väldigt känslig för ljud och det var hemskt obehagligt att det stod någon i mitten av ridhuset och gapade. ( Speakern ute på tävlingar hade hon som tur var vantt sig vid)
Med mycket mutor och kel från ridläraren vande hon sig med det med , och stormtrivdes med att lära barnen att rida, hon var snäll och försiktig med dom mindre men med dom lite större , duktigare ungarna hade en lite piggare ponny att se fram emot.
Till slut kom den regninga dagen då det kom fram en tjej på ridskolan som var intresserad av att köpa henne .
Dom sade att dom ville ha henne kvar i stallet vi hade henne i , så steget kändes inte så stort.
Det var dags att hon fick lära upp en ny flicka.
Hon gick fortfarande på  ridskolan några dagar i veckan , hon trivdes med det och behövdes.
Helt plötsligt en dag , utan förvarning flyttade dom henne. Det var stallets ägare som bad mig säga adjö medans jag kunde. Jag bad om deras nummer så jag kunde hälsa på och det fick jag.
Åkte till det nya stallet några gånger , men lika många gånger var det andra saker som kom emellan.
Efter ett par år hade dom bytt nummer och jag hade inte hälsat på på väldigt länge.
Hon var en underbar ponny som jag lärde mig rida på , och det var på henne jag slutade "åka" häst.
Sägs det inte att första kärleken alltid kommer ha en speciell plats i ens hjärta?...


Flizan


Första hösten, - 04 borde det varit då.
2009-09-01
16:47:00

Teater på teckenspråk

Var det meningen att sista lektionen skulle bestå av. Synd att man hade en så dundrande huvudvärk , hade säkert kunna vara intressant att se. På nått vis.
Vi har ju en tecken-tolk linje på skolan , den enda linjen man går i mer än ett år. Kanske vore nått att satsa på ?
Har ju annars börjat fundera så smått på vad man vill syssla med senare, när man blir "stor" .
Någonting som slutar på -olog eller -onom lutar det nog åt , men kommer hinna ångra mig några gånger till , om jag känner mig själv rätt!

Och den där blåsan jag nämnde häromdagen , på läppen, har växt ännu mer !
Snyggt med fylliga läppar, men ser helt sjukt ut när det bara är halva underläppen som är maffig som tusan! haha !knasläpp(klicka för att förstora )


Ja , som ni ser så har jag inte fått tag i en sladd för mobilen. men har fattat hur min webbcam funkar , så ni får nöja er med dom bilderna ! Så tänkte även visa den där väskan jag tjatat om som tusan.. :




med nitar



// M
2009-09-01
07:55:41

1 september

God morgon. Känner mig helt jävla död , hoppas någon av er mår bättre.
Ska göra mig iordning och sticka till skolan snart. Undrar vad dom har att erbjuda för besvikelser idag ?
Träning sen idag , funderar på om man kanske ska ut och träffa någon vän innan ?
Kolla på en film eller nått i det här skitvädret.

// M