2010-02-26
10:56:55

Impulsköp



Har skaffat en ny ryktborste, någon med erfarenhet ? Bra/ dålig?



// M


2010-02-24
21:39:06

Lilla gullvivan



Skrittade ut en sväng nu på kvällen. Lilla gullvivan var pigg och fräsch som vanligt, taggad och positiv. Märktes ingenting av morgonens magknip. Gav henne lite olja i maten, ska hjälpa magen, får hoppas det hjälper pälsen med. Hon har förtusan skav överallt. Har bäddat in halva hästen i teddy. Jaja, mor min sa att den oljan hjälper mot torr hud med. Håll tummarna för att det även gäller fyrbenta vänner.

// M
2010-02-24
13:54:34

Hårbollen hade magknip..




Dagen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Hade för det första sjukt svårt att sova inatt, vaknade en halv miljon ggr innan pappa ringde och väckte mig.. Vid halv 8?! Fick då höra att en viss liten prickig dam låg ner i sin box och vägrade äta frukost, så fick pysa iväg till stallet. Hon var rätt så hängig när jag kom dit, och petade bara lite i maten. Då hade hon redan varit ute och gått några minuter. Så stack ut med henne i morgondimman, gick nästan en timme. Hon piggnade till lite iallafall. Tryckte i henne lite olja och ljummet vatten. Stack ut med henne igen efter någon timme, eftersom magen inte ville komma igång, och då började hon bli sig själv igen! Märktes att hon var hungrig på vägen hem, gick och nafsade efter varje gren hon såg. Hon fick stå inne nästan en timme till, innan magen var sig själv. Så har redan avverkat 4 timmar i stallet, och ska tillbaka igen..
Fan va trött jag är. Har precis tryckt i mig världens lunch, hann ju aldrig äta frukost själv.

Men tänkte ta med mig dunderkameran, så det lär ju bli roligt!


// M



2010-02-23
20:55:32

Hur ser det ut för dig?




Har fått höra att tid och datum inte syns på mina inlägg?.. Jag ser det iaf, använder firefox.
Det ska synas i samma färgremsa som rubriken syns i.



Ser du det?

// M







2010-02-23
20:32:53

nära skjuter ingen hare



Älska sony ericsson med sina blå bilder... *ironiskylten blinkar*

Som ni ser så har det ridits i snön idag. Och det var solsken ute, fastän det inte syns på bilderna.
Pyret var på jättebra humör, trots att hon hade fått stå inne halva dagen.. Jaja, sånt som händer.

Hemmamanegens tak står inte helt stadigt, så är ridförbud där inne för ett tag nu. Kommer skumpa runt på ett muskelberg snart, på vissa ställen var snön så djup att jag nådde ner med fötterna!

// M



2010-02-22
07:24:52

Placebo ~ Running upp that hill






Och så var det måndag igen.  Jag hoppas snubben (klart det var en kille?!) som uppfann måndagar har fått sitt straff. Dömmer honom annars till långvarigt nageltrång, tätt efterföljt av kronisk bihåleinflammation.

Slår vad om att han var kollega med puckot som uppfann väckarklockor med.





// M



2010-02-21
20:09:59

En dag i stallet



Pyret flörtar med sin pojkvän



Skum känsla när det knarrar om hästtassarna i ridhuset





De flesta snackar om risk för takras...



Men ojojoj va alla förfrusna tår är värda mödan!


2010-02-19
13:05:20

Hot 'n cold

Åh så typiskt att tävlingen imorgon blev inställd. Jag som var så inställd på att åka.

Det hade varit riktigt roligt att få se hur Pyret hade gått, har hänt lite grejjer med henne nämligen..
Hon går superfint i allt markarbete nu. Minns inte när hon gick såhär bra senast.
Men däremot så stannade hon ett par gånger på träningen igår, och ena gången så kom vi inte fel alls utan hon bara nitade?..
Hon gjorde en annan rätt imponerande grej med, tränaren sa till mig att inte bara ha tryck i henne, utan dessutom galoppera henne mer framåt. Vilket slutade med att hon tog ett galoppsprång i en kombination där det skulle vara två. Lilla gummibollen ♥

Jag bllir såklart rädd att hon ska ha ont någonstans eller att något är fel, men M sa att isåfall hade hon inte gått så bra i övrigt, och fegat ur ännu mer.
Hon förklarade det som att jag kommer åt henne snäppet mer nu, och hårbollen har börjat testa mig.

Jag vet inte vad jag ska tro, men samtidigt... Hon går så fruktansvärt bra i övrigt!


Kände att jag behövde skriva av mig lite, vad tror ni om det hela?


// M


2010-02-17
22:01:10

saker vi gillar!


Blev ingen hoppträning som det var planerat tills ikväll, utan den är imorgon istället. Ska bli kul!
Vi gillar dessutom att snöprognosen blev ändrad, så det ska knappt komma en decimeter snö imorgon om jag förstått allt rätt.
Vi gillar dessutom en del förändringar som kommer ske, nya projekt som ska startas bland annat. Och så kommer det hända en stor förändring inom några veckor, vi gillar't!


//  M




2010-02-17
20:59:46

Tre dagar häst




Konstigt, skrev ett inlägg i förrgår som inte vill dyka upp? jaja.

Pyret gick som en åsna i måndags, var käftig och jobbig och inte alls så fin som hon varit annars det senaste. Riktigt trist, men inte helt oväntat när hon hade stått i tre dagar...

Igår däremot, var vi iväg på lektion för Linda. Hon gick superbra, var så himla roligt att rida henne! Satte henne i en rätt djup form, och lekte dressyr. Hon var så lyhörd, och fokuserad, helt tvärtom mot hur hon var dagen innan.

Idag så red jag ut med L en sväng upp i skogen, Pyret var verkligen på rätt humör, taggad till max!




Var även förbi hästaffären en sväng, Pricken har fått så himla mycket skav nu så köpte på mig lite olika luddiga saker... Bild kommer, men inte idag.


// M





2010-02-16
13:45:42

Motivationshandikappad

Åh så mysigt det var att vakna upp imorse och se stora snöflingor långsamt dala ner.
Har gått och pysslat här hemma några timmar, men känns mest som att man bara påbörjar något innan man sätter igång nått annat. Typiskt mig.

Ikväll är det lektion för Linda igen, var längesen jag träffade henne nu. T skulle kanske med också, ska bli kul!

Får hoppas att Pyret går bättre än igår bara, var sur och släppte högersidan helt. Vilket gör att hon blir supertung i vänstern. Vilket vi hade jobbat jättemycket på och nästan fått bort? Man får väl aldrig bort något sånt, däremot förbättrar det antar jag. Jag skojar inte, hon går kalasfint att rida med bara en tygel.

Jaja, det är väl så det blir när hon fick stå i tre dagar. Tösen som skulle ridit henne backade i torsdags, så fick panikringa runt tills jag hittade någon som kunde rida. Som hörde av sig på fredagen och sa att hon blivit sjuk. Typiskt.




Nej usch så negativ jag är. Men känns verkligen som att den positiva lilla M som levde loppan i höstas har försvunnit helt, jag springer runt i en gråskala och bara väntar på bättre tider typ. Förhoppningsvis börjar trådarna redas ut snart, har ett jobb på gång, körkortet är inte långt borta och har nog kommit på vad jag skulle villja jobba med. Så när det känns alltför tungt så har jag ju det att se fram emot =)




// M






2010-02-13
17:00:43

Ändrade planer...

Helgen har inte blivit riktigt som jag förväntat mig. Jag trodde att vi skulle slagga hos Ks föräldrar över natten, och sen bege  oss till finspång igen. Men K hade andra planer....

Sitter för stunden på Scandic hotell i LKPG, våran bostad för helgen! Gångavstånd till spelstället och innercity. Riktigt trevligt är det. Vi har lite grejer på gång, jag och K, som är värt att fira. Har dessutom dykt upp trevligt sällskap från stockholm, Ks klasskamrat från chalmers och flickvän. Dags att röra på oss igen, ha en trevlig kväll!
2010-02-12
13:59:10

Spelning ikväll!


Sitter på bussen, på väg till LKPG. Hade mitt vanliga flyt och hamnade på skitbussen som är trasig. Fast den här gången funkade eluttagen på ena sidan bussen, men självklart så hade jag redan satt mig på den andra. Varken kaffemaskinen eller internet funkar heller, allt känns som vanligt med andra ord.
Har som tur är dongeln med mig, och ett gäng hästtidningar att bläddra i när lappen dör.


Ikväll händer det grejjer gott folk, inte nog med att jag för typ första gången i år visar mig bland folk utan hästkläder, jag ska till och med ut på linköping city. Fick biljetter till Thåström som spelar där ikväll, kommer nog bli trevligt. Recension kommer om ni ber snällt!

Har lite lösa planer för resten av helgen med, men får se hur det blir... Verkar som god mat med fina stockholmsvänner och lite mys, kanske bio till och med.

// M



2010-02-11
14:14:59

Dagens nyhet


Man vet att man har spenderat för mycket tid i stallet om man tänker ikeapåse när någon säger oversize-bag.
2010-02-07
17:41:52

Årets första tävling!


Ja då har man varit iväg på årets första tävling. Ett spännande äventyr, minst sagt. Dagen började med transporttrubbel, en låst hästkärra utan nyckel. Så vi tjejer fick sticka iväg till den första klassen, medans papporna fick bryta upp låset. Som tur var så hann de upp precis i tid för att se mig hoppa första klassen. L hoppade ett par starter efter och hon gjorde riktigt fina rundor i båda klasserna!

Gjorde ett par dumma missar, men får skylla mig själv helt och hållet. Men pyret gick superbra, och hon tyckte det var jätteroligt, vilket är huvudsaken!

Största missen jag gjorde var väl att gå lite på innerspår från ett räcke till kombinationen. Kommer heltokigt in, men lilla söta pricken hoppar. Jag åkte fram på halsen eftersom jag hoppade när hon trampade om (Ajaj..) och ser oxern närma sig. Det löste sig, konstigt nog. Men tog ner en bom på oxern. Smått förundrad över hur hon klarade räcket med mig hängande på halsen. Tro mig, har sett filmen, i slowmotion. Typ 70 ggr. Och fattar fortfarande inte, dock svårt att se när man skrattar så man nästan gråter.


Det som räddade dagen var nog M, så jäkla underbar människa! peppar på som tusan, och direkt när man kommer ut från banan får man massor med beröm. Man hinner inte bli riktigt besviken, utan åker hem med en riktigt positiv känsla , fast man gjort bättre rundor och varit besviken innan, hehe.

Sen var det såklart riktigt roligt att det var så mycket bekanta ansikten där, roligt att träffa alla ! =)


// M



(Ja, jag tänker vara tråkig och inte ha några bilder... Tas det inga nya så har jag ju inget att lägga upp, right?)



2010-02-03
09:49:54

Onsdag

Godmorgon på er! Sitter här och äter frukost, har sovit jättedåligt tyvärr.

Flingorna dalar sakta ner ute än, tar det aldrig slut!? Hmm, tänkte smita iväg till läkaren i snön, och möjligen till farmor en snabbsväng innan jag sticker upp till stallet. Väl där så ska jag mocka och kanske rida en annan häst... Och så är det hoppträning ikväll! Så vi får se när vi hörs senare. Hoppas ni får en fin dag =)


// M



2010-02-02
23:09:33

Träningen blev inställd...


Blev ingen träning ikväll. Det gick inte att lösa hur vi skulle komma dit. Red i hemmamanegen istället, och jisses så fint Pyret gick! Visst, lite tjafs och slå sig ur form i uppvärmningen, men efter en stund tassade hon på jättebra. Gjorde en del ökningar, för att få fram henne för skänkel. Gjorde mest så att jag ökade på långsidorna, och kortade upp och gjorde en volt på kortsidorna. Efter ett tag blev volterna mindre och jag kortade ihop henne mer. Men hon lyssnade jättefint. Varierade lite så jag vissa gånger gjorde allt i gallopp, andra gånger saktade av och gjorde volten i trav, gjorde travökningar och gjorde volten i gallopp... Finns massa varianter. Efter en stund gick hon superstadigt, och var väldigt lyhörd. Fina pricken!



Ska ta och skölja av min ansiktsmask nu, och krypa i säng. Har en lång dag framför mig imorgon!




// M




2010-02-02
16:07:59

Funderingar


Hej på er.
Det har satt igång att snöa idag igen, jag kan faktiskt inte låta bli att tycka det är supermysigt. Håller mina tummar för att det ska vara jättefint väder snart, hyfsat vindstilla och solsken, men fortfarande någon minusgrad så att snön ligger där den är. Då ska jag passa på att sticka ut och utforska i trakterna runt stallet. Får förhoppningsvis med mig lite sällskap med.


Dagens problem är i övrigt hur jag ska komma till träningen ikväll, min kära far har personalmöte på jobbet. Han föreslog att han kunde köra mig dit vid fem, men träningen börjar kvart i sju.. Tandgnissel.
Måste ändå till stallet  så fort som möjligt, det finns ingen belysning vid uteboxen Pricken står i, så måste mocka innan det är helt mörkt. På med varma kläder och förbereda mig på att vara ute några timmar, med andra ord.


Vad gör ni idag?

// M




2010-02-01
22:08:56

Vinterbilder från växthuset





Som jag berättat tidigare, så tycker jag det är riktigt mysigt att sticka. Har satt igång med en halsduk, sponsrad av farmor. Har precis kommit över grytlapps-stadiet, är numera inne i trasmatta-i-mini-formats-stadiet. Det här kommer bli bra, gott folk.

// M




2010-02-01
16:30:21

Nu ska nu få höra..


Kom hem för ett tag sen, hunnit med att både käka och duscha. Duktiga mig.

Pyret gick bra, vi joggade i snön. Tyvärr så var det lite knaggligt i paddocken, men det gick bra att jogga. Försökte få henne att gå i en lång och låg form, få upp ryggen så mycket det gick. Trampade på gjorde hon ju tack vare snön. S passade på att smita ner till affären medans jag red, var riktigt trevligt med sällskapet =)

Lilla hårbollen hade som tur var inte grisat runt lika mycket inatt, så gick snabbare att mocka. Bara så alla vet!


Funderar på om man ska kolla på någon film eller nått. Någon som vill komma hit, dricka varm choklad och ha med en asbra film? Tror vi har ont om det här hemma tyvärr...




// M






2010-02-01
12:31:05

Måndagssvammel


Om ca en halvtimme kommer S hit, hon ville följa med till stallet en sväng. Har inte träffat henne på ett par år eller nått, även om vi har hållt kontakten hela tiden.

Hon var glad och spräckte den chockerande nyheten att hon har fått tillbaka känseln i högra lilltån igen. Jag kände mig som ett stort frågetecken tills jag slungades tillbaka ca 4 år, till en tävling hon var med på. Hon skulle leda runt min lilla ponny medans jag gick banan, och lyckades på något underligt sätt få in halva foten under en ponnytass. Det tog tre år innan hon en dag kände när hon slog i foten i en stol.

Folk kan bli glada över underliga saker, huh?

// M