2009-11-27
11:51:48

Jag förstår inte varför man måste göra det så fruktansvärt svårt...

Har precis varit på ett väldigt jobbigt möte. Är trött och lite nere.
Vi får se om vi hörs senare, K kommer förbi och vi tänkte slå till med en riktig myskväll.
Nu är det stallet som hägrar, hoppas ni alla får en toppenfredag!


// M
2009-11-26
20:09:02

Pyret passade på att visa sina akrobatik-konster....

Internet har krånglat hela dagen, inte finkat alls... Är det hämnden för att jag inte gillade Twilight?

Har inte gjort så mycket idag annars, varit i stallet.
Pyret gick inte alls bra idag, vägrade samla ihop sig och var stenhård i sin vänstersida. Efter mycket om och men gick det väl lite bättre på slutet, men det är inte roligt att hon ska vara sån här när hon gick så jäkla bra för ett par veckor sen. Vad hände?
Passade på att putsa läder med, älskar verkligen det nya putsmedlet jag köpte för ett par veckor sen! Funkar sjukt mycket bättre än det gamla jag hade, som även det är av ett känt märke och som har varit bra tidigare? Wellwell.



Allt mitt läder har blivit supermjukt och fint tack vare ALBION =)




Hände en annan grej när jag red förut, värmde upp lite borta på grusvägen. Pyret var taggad och lite på tårna, skakade lite på huvudet som den ystra häst hon är.

Och precis när jag vänder hem, hon bara väntar på en ursäkt att få explodera, det riktigt kryper i skinnet på henne . Vad tror ni händer.

Det åker förbi en bil på vägen brevid grusvägen, som sätter igång och tuta. Tack för den.
Jag satt kvar, men pyret tog det som en saftig inbjudan till att få bocka och sparka och göra levader (typ...) så mycket hon bara ville.


// M
2009-11-25
21:48:45

Did i miss the old moon?

Home sweet home. Så sjukt trött att kroppen värker, men det har väl att göra med att jag frusit så jäkla mycket idag med.

Filmen var väl.. Underhållande. Jag har en tendens till att sitta och garva åt helt fel saker när jag är på bio, Typ som att varulvskillen såg totalknepig ut med det långa håret. Nej tack!
Tyckte den var lite rörig ibland, men bättre än ettan. Är dock fortfarande inget hysteriskt Twilightfan, och kommer heller inte bli. Dock är det så lång tid kvar tills nästa film kommer att jag kommer ha förträngt det tills dess, och kommer se den med.



Det är inte lätt att vara blond, you know.


// M


2009-11-25
15:58:07

Man skulle ju kunna tro ....

Nu skulle man ju kunna tro att jag har varit i skolan, Redan hunnit se filmen, ridit 7 hästar till och sprungit ett liiiitet maraton.
Men då kan jag meddela att det är fel,fel,fel!
Har däremot varit i skolan, somnat till litegranna och missat min hållplats, fått vänta i 45 minuter på bussen tillbaka och endast varit med på ca 20 minuter av den superviktiga lektionen. Eftersom dom dessutom fick sluta lite tidigare.

Som grädde på moset kan jag även avslöja att jag har gått massor i ösregn, väntat på bussar i ösregn, ätit fil i ösregn, sprungit ett litet maraton i ösregn, tröskat i ösregn...
Nej just ja. Stryk dom tre sista.


// M
2009-11-25
11:12:12

En redigt snabb liten uppdatering

Goddag!

Har redan hunnit rida, nu är det skolan som gäller, och ikväll blir det bio med Maria.
Tja, där har ni min dag i stort sett. Tveksam om det kommer hinnas bli någon mer uppdatering försen ikväll efter bion..
Skulle ni isåfall vara sugna på en dagens outfit?

// M



2009-11-24
22:57:58

Min lilla drömhäst

!





Ååh så rolig Pyret var att rida idag. Eller, lite seg och kinkig i början , men tror det berodde på att jag red med ridtäcke, och utan sporrar som jag brukar ha. Men när jag hade värmt upp en stund och skulle börja galloppera, så ställde jag mig upp och busade lite med henne, rufsar till henne i manen och driver lite mer än vanligt, och jisses säger jag bara. Hon vakna till direkt, men på ett bra sätt. Inte sticka iväg och hålla på, utan busa lite och sätta igång att jobba. Använde sina ben på ett sätt hon bara bruka göra efter massor med uppvärmning, och jobba upp kalasfina luftiga språng. Hon är ju för go, min lilla gullviva!


// M







2009-11-24
17:33:30

Köldskadorna som pratar

Kan summera dagen som bra. Har väl inte direkt hänt något spännande, mest väntat, och frusit. Hade i alla fall det där efterlängtade mötet med min lärare, och det blev bestämt vilka lektioner jag ska gå på.

Jag har bara svenskan kvar nu, sen är jag  klar!

Kommer visserligen inte gå ut med toppbetyg, men kan ju alltid läsa upp senare. Eller om jag passar på att ta ett par behörigheter till om jag behöver gå nästa termin med.
Surt som sjutton att vi inte kunde haft detta möte tidigare, så hade det funnits stor chans att jag hade fixat det på dom sista månaderna. Men det är ju inte så det funkar på min skola, det gäller att hålla kvar eleverna så länge som möjligt, och vi ska helst vara helt ovissa om våran framtid. Hur många terminer vi har kvar att gå, till exempel. Totalt onödigt vetande, då är pluttifikationen massa mycket viktigare.

Wellwell, ju längre jag blir kvar där, desto längre tid är det kvar tills jag kan få börja mitt liv på riktigt känns det som.
Ja, jag är seriös när jag säger det. Jag vill tjäna egna stålar, ha ett eget liv, jagvill få äta nutella direkt ur burken utan att någon klagar, jag vill ha körkort och ett eget hem som jag kan få bestämma i. Jag förväntar mig inte att jag ska sticka hemifrån på avslutningsdagen, det är fruktansvärt lyxigt att få bo hemma, men självklart vill jag ha eget. Jag vill få vara min egen, eller möjligen K´s. Det är nog det jag allra helst skulle vilja nu, att få vara nära honom. Men där är det ju självklart inte skolan som bromsar, det är så  himla mycket annat istället.

Blablabla, I know.

Men det är detta som snurrar i mitt huvud idag.

Tror jag blev lite förfrusen när jag väntade på bussen hem förut.


// M
2009-11-24
07:14:16

Luring!

Godmorgon! Tro det eller ej, men jag var uppe för 45 min sen. Enda chansen man har om man vill duscha på morgonen i det här huset.
Japp, vår dusch har ett strikt schema.

Nej, nu var det slut på skryt här. Ha en kalas-toppen-kano-bra dag!


// M



2009-11-23
21:53:20

All you angels, bring her home







"Vår kärlek känns lite som när man har halsbränna,men mindre brinnigt och mer varmt!"


Låter definitivt som äkta kärlek i mina öron.
Känn er fria att rätta mig om jag har fel, men gör det på egen risk.
Jag bits.




// M
2009-11-23
17:36:08

Inte okej, jag veeeeeet....

God afton kära vänner. Är jävligt mör i kroppen då jag har blivit smugglad i en lastbil halva dagen och nu fått sitta och bara väntat i några timmar. K´s far skulle till udevalla, klart man ska lifta med honom till trollhättan då. Sen kunde pappa hämta, men jag har fått vänta på hans jobb i sollebrunn när han lagar en trasig maskin. Fett najs.

Jag ber högtidligast om ursäkt för den askassa uppdateringen, men det är som det är. Var hemma hos K´s familj igår, där har ni min anledning.

Gårdagen avslutades med att jag och Älsklingen gick in i gästrummet och la oss, kollade på slutet på Bridget Jones som vi hade tittat på tidigare under kvällen med övrig familj.
Och man får höra K´s stora, grova, maskulina farsa sitta och skrocka och utbrista i diverse medömkande och peppande kommentarer.
Livet är ljuvligt.


// M
2009-11-21
20:47:17

Jag kommer ångra det här imorgon....

Jag och K tänkte dra till pizzerian strax. Vi har delat på en vinare och känner oss (läs; mig) smått lullig. Ni får se bilder och läsa rövarhistorier i finspångsnytt imorgon. Om ni inte orkar kan ni alltid kolla in hit imorgon för fullständig redogörelse av kvällens bravader (K La orden i min mun. )

Nähepp, nu bär det av mot downtown finspång...!
2009-11-21
20:30:44

Tillräckligt stort och tillräckligt litet

Kyparen igår undrade om jag verkligen var 18 när vi beställde in drinkar igår.
Ja svarade jag, och började dra i jackan för att få fram passet som kunde intyga det jag sa.
Nejnej, jag tror er svarade han.

Mysigt. Finspång är tillräckligt stort för att dom ska fråga efter ålder, men inte behöva se leg för att tro på vad man säger.
2009-11-21
15:23:38

Dags att reda ut det här lite... Vad fan gör du här egentligen?

Jag och K har spenderat dagen med att strosa runt i finspång, köpt lite kläder och kollat i affärer!
Om en stund tänkte vi smita iväg och spela biljard eller bowla, inte bestämt oss för vad än ... Upptäckte när vi var ute att det finns en liten galleria nämligen med en hel övervåning med skoj. Dom hade även en liten minigolfbana, inomhus! Tänkte försöka ta lite kort så ni får se, det är supersött =)

Gårdagskvällen var supermysig, vi satte oss på hotell DeGeers restaurang och blev kvar där resten av kvällen. Dom hade jättegod mat, vi passade på och tog varsin plankstek. Mums! Kommer kanske låta konstigt för er, men vi satt kvar vid vårt bord och satt och pratade resten av kvällen. Tog några drinkar (läs: Supermanlig öl för K) och bara hade det trevligt. Vi bor ju så långt ifrån varandra, att det är mysigt att hinna ikapp lite när man bara ses på helgerna. Kyparen var rätt rolig han med, tydligen är finspång såpass litet att om man inte känner igen någon så är dom nykomlingar. Vilket kräver att man reder ut var man kommer ifrån, var man jobbar, hur man hamnade här etc.

Vad hittade ni på för roligt igår ? =)


// M
2009-11-20
19:23:22

Wild rose

Dags för mig och K att sticka ut och göra stan ikväll. Börja med middag och sen får vi se vart vi hamnar. Funderar på bowling, men kvällen lär väl inte sluta där. K har kämpat hårt på jobbet säger han, Säkert fyllt på papper i kopiatorn med. Fast han påstår att en snubbe med egna visitkort inte gör såna triviala saker. Dom har säkert små pojkar som springer runt och gör det på SIT. Helt slut är han i vilket fall, det förstår man ju, men jag tänker tvinga ut honom i alla fall.

Börjar själv slöa till, sov så dåligt inatt. Drömde mardrömmar.
Drömde att det var en skugga som jagade mig. Scary shit, i know.
Skuggan föreställde en gammal gumma dessutom. Som först hasade efter mig, men när jag trillade omkull (sprang baklänges, då trillar man ju. Vänta nu, baklänges?.. Mardrömmen kanske började med att jag vaccinerade mig?....) så började hon krypa och kräla illfort.
Tur att jag sov brevid K, så han kunde skydda mig från gamla skuggor.

Nej, utgång på g!
Ha en bra fredagskväll, hela bunten.




Sticky när det var swedisch metal award. Evigheter sen! Har fan inga bilder på den här datan :C

// M
2009-11-20
13:53:59

Gott och blandat

Shit, försökte precis få i mig en matlåda jag hittade i K´s frys. Inte det lättaste upptäckte jag, eftersom han är en jävel på att krydda. Chilli con carne. Känns som att jag borde kunna spruta eld ur käften nu!

Jisses va sugen jag är på att rida idag. Vädret är kalasfint här uppe i finspång, jag som har velat rida ut hela veckan har ju fått stanna i ridhuset pga regnet. Typiskt.


Nej, tror faktiskt jag ska hoppa i dusch, innan jag smiter iväg till bliblioteket en sväng. Följer en spännande serie, hoppas dom har hunnit få in fjärde delen. Någon som är sugen på ett boktips senare?

Dagens planer i övrigt är lite luddiga, K sa att jag skulle göra mig snygg så hade han en överraskning. Spännande värre. Är det en hamburgare på det lokala haket som gäller?
2009-11-19
20:16:01

Karma is a bitch

Sitter på bussen, visade sig att det blev swebuss som fick transportera denna skönhet idag, istället för bus4you med sina underbara fåtöljer. Visade sig dock att swe hade eluttag även dom, ett litet leende började leta sig fram tills jag upptäckte att jag hade satt mig på den enda platsen som saknade denna lyx. och alla andra är upptagna. Måste kommas ihåg till nästa gång.


Vi höres, mitt batteri ger upp nu.


// M



Update; Jaaaaa jag ligger efter som fan bland kommentarerna. Det kommer, det kommer.
2009-11-19
12:49:03

Regn, rusk och långa bussturer

Åh, vad mycket jag har hunnit med idag. En sväng till skolan, Packat en del här hemma, kollat på tv. Helt slut nu, speciellt det sista momentet var uttröttande. Okej, det kanske var det enda jag har hunnit med idag. Lite stressad måste jag medge att jag börjar bli.

Ska till Finspång, och kärleken ikväll. Och ska hinna till stallet och packa innan det.

Hade planer på att åka till Maria och rida en sväng idag, men pappa kan tyvärr inte köra. Vädret gör att det inte känns så frestande i vilket fall, när ska det bli solsken igen?

Nej, nu är det dags att sätta igång här hemma!

// M
2009-11-18
22:34:12

Regn, rusk och visdomsord

Pyret gick bättre idag. Som tur är. Red visserligen med graman för att hon inte skulle få chans att göra likadant som igår och slå sig fri hela j*a tiden, men hon var inte lika kort och stötig och hela den biten. Tummen upp!
Passade även på att putsa, duktiga mig.

Så frekin' lovely att ha tillgång till ett ridhus när det är sånt här väder. Det gillas starkt!
Själv fick man ju gå till stallet från centrum, så mina tassar hann bli pisseblöta. Krävdes lite dålig planering av mig för att det skulle bli så, men då fick jag ju en underbar anledning att be T att ta med torra strumpor. Mohaha, den elaka tiden på året börjar nu.

Linda gjorde en så söt sak idag, när hon kom ut för att göra kvällsmat och allt annat. Hon hade dels med sin cashen för betforen vi tog med häromdagen, men hon hade med sig en lapp till mig.

" Livet är det som händer när man är upptagen med annat."
Jag tycker om min ridlärare.

Nu ropar sängen, ska springa dit och se vad tusan den vill!

// M
2009-11-18
13:56:59

Forts, nöffnöff

Det här är en uppföljning på inlägget jag skrev igår. Det om den fruktade grisförkylningen ja.

Tänkte lägga till en myt och en sanning jag hört, berättat av personer oberoende varandra. Det är alltså samma människa dom pratar om.

Myt.-
Hon vaccinerade sig och blev jättedålig senare på kvällen. Dom fick hämta henne med ambulans. Tydligen hade hon redan influensan när hon blev vaccinerad, och hade dött om hon inte fått vaccineringen samma dag. Vaccineringen lindrade alltså influensan så att hon överlevde.

Ja men så måste det ju ha gått till. Med tanke på hur ett vaccin fungerar, att det är som en "lindrigare" version av den riktiga sjukan. Som får kroppen att reagera och bli immun. Den är alltså inte en permanent medicin som ligger och väntar på att få bota din sjukdom.

Sanning.-
Dom hann ge henne halva vaccinsprutan innan hon fick en anafylaktisk chock. Hon blev röd i ansiktet, fick blodtrycksfall och rodnaden spred sig till resten av kroppen. Hon fick snabbt vård.

Hon fick alltså en allergisk chock med andra ord.


Självklart är det skrämmande med allergiska reaktioner, det kan gå riktigt illa.
Men i mina ögon är okunskapen nästan värre, den är inte lika lätt att behandla.

Som jag skrev i förra inlägget gör alla som dom tycker är bäst, riskgrupper med. Tror tillochmed jag ingår i en sån själv, eftersom jag är ung? Dom unga skulle ju drabbas värst, efter vad jag har hört. 

Detta är som sagt en disskusion jag gärna ger mig in i. Bland annat HÄR.


// M
2009-11-17
21:48:41

Två steg fram, ett steg tillbaka

Dagens ridpass.

Pyret har ju verkligen visat att hon kan den senaste tiden. Hon har gått kalasbra och velat massor.
Idag... Skulle man väl kunna påstå att hon visade att hon fortfarande är kapabel till motsatsen med. Så länge hon inte fortsätter vara sån här... Hon skulle slå sig ur formen hela passet ( Nu när den väl var stadig) hon ignorerade skänkeln både som framåtdriv och när jag skulle runda upp runt den. Hon bet sig fast i bettet fuskade sig igenom det mesta.Hon var även kort och stötig i gångarterna, även om det släppte mer och mer.
Kände knappt igen min häst.
Får hålla tummarna, allesammans att det bara var något tillfälligt. Att hon sura för att det var dags för kvällsmat, att hon hade lite stelhet kvar sen helgen. För nu har vi precis kommit igång ordentligt igen.

// M
2009-11-17
16:35:58

grisförkylningen

Hamnade idag i diskussion med en vän angående vaccin mot svininfluensan.
Hon ska vaccinera sig och jag tänker inte göra det.
HÄR har ni en del av allt material och bevis som fick mig att avstå.

Som sagt, min åsikt och mitt val. Jag dömer ingen som står för andra åsikter. Men personligen tycker jag det här börjar gå överstyr. Folk beter sig som att det är värre än jordens undergång, alla man älskar inkusive en själv kommer garanterat dö.

Jag tänker bevisa motsatsen.






// M
2009-11-17
15:58:14

Men?.. Det är nått som inte stämmer här....

Herregud vad jag hatar engelska. Och fulla bussar.

Wellwell.

Kan meddela att jag är nominerad till sveriges snällaste människa efter att ha samlat hela årets goda tjänster på en dag. Fan va snäll jag är.


Ps; Nu kan jag vara elak resten av året! Jippie!!




//  M
2009-11-16
18:32:29

Jekyll & Hyde

Ni vet hur det känns att få blodtrycksfall när man reser sig för fort när man suttit ner länge?
Jag får sådana väldigt ofta, gärna på otrevliga ställen som bussen, eller bion, eller klassrummet. Vissa gånger så extremt att benen viker sig, oftast så det bara svartnar för ögonen.

Min plan är att tuta på som ingenting, dom släpper ju efter någon minut och man kan ju alltid låtsas stå och beundra en stol eller nått så länge.

Förutom när jag är hemma, då vet jag var allt står behöver inte vara rädd för att springa in i någon.

Sagt och gjort, ska ut i köket och göra en fullkornsmacka fullproppad med massa nyttigt pålägg, och möjligtvis en kopp grönt te till?


Men vad händer?

När blodtrycksfallet börjar lätta, ser jag att mina händer är i full fart med att ta av plasten så den mjuka pepparkakan som stod på bänken. Mitt vanliga jag tänker Nejnejnej! Det hade varit mums, men icke!
Medans blodtrycksfalls-jaget redan har hunnit moffa i sig halva.

Dom kan vara en sån pain in the ass, blodtrycksfalls-identiteterna.

Måste verkligen börja sätta mig upp långsamt och allt det där, så att jag inte råkar äta upp resten av glassen som finns i frysen.....


// M


2009-11-16
11:56:34

Tränat för Ragnar Bengtsson

Var iväg och tränade för Ragnar Bengtsson i helgen, det var två väldigt lyckade träningar. Pyret blev lite väl taggad emellanåt, och det är rätt svårt att försöka se avstånd när hon bara ställer sig på stället först, och sedan vill "attackera" hindren. Blev hyfsat jämna rundor i alla fall, men hon var som sagt lite övertaggad.

Vi tränade mycket på att hoppa ur svåra svängar, Och en del med relaterade avstånd. Dom blev lite kluriga eftersom hon gärna ville dra på , och inte var lika lätt att få tillbaka som hon brukar. Kunde dessutom inte lägga till lite skänkel för att kunna ta hårdare och jobba ihop henne utan att hon tog det som en frammåtdrivande hjälp. Knepig tös, den där prickiga.








// M





2009-11-15
21:43:56

Prioriteringar...

Förlåt. Lovar att berätta om hela helgen imorgon, har passat på och utnyttjat tiden med K, dom få dagar vi väl ses. Blivit mycket filmmys, god mat och onyttigheter framför tvn.

Vi hörs imorgon, då ska ni få höra spännande saker!
2009-11-14
09:59:39

Im.so.excited

Gissa vem som har hunnit med att äta frukost, storstäda huset, tvätta några maskiner och ge älskade K frukost på sängen? Inte jag i alla fall. Vi har legat och myst snart en timma, och ligger och sträckläser i våra böcker. Japp, jag är en sån boknörd!

Hann inte skriva något igår, men var iväg till Maria och hoppade hennes D-ponny som behövde få komma ut och testa vingarna lite.. Det gick bra, och var riktigt roligt. Ponny är roligare! =D
När vi var klara med det så var det dags för Pyret att klippas, för andra gången i år. Den hästen har rätt mycket päls... Nu är hon snygg som få igen, passande eftersom vi ska iväg och träna idag. Mer info om det kommer senare!


// M
2009-11-12
20:15:17

Bränna ner huset, riskera livet eller ligga kvar i soffan? Svårt val.

Jag är sjukt sugen på bullar. Jag som aldrig väljer det som förstahandsval annars har såna sjuka crawings så att jag (nästan) seriöst funderar på att pallra mig ner till affären, själv i min ensamhet i det kolsvarta mörkret för att införskaffa dom akut och moffa i mig hela bunten innan jag kommer hem. För baka går inte, minns ni hur det gick sist jag försökte?

Nej, jag röstade precis ner mig själv. Men oj vilken bra dag det kommer att bli imorgon.

// M
2009-11-12
19:04:11

Ni kan även kalla mig telefoningenjören

Hej och hå, vilken dag det har varit. Har väl inte hänt så mycket egetnligen, men är toktrött. Var förbi skolan några timmar, synd att dom glömt säga till mig att det är temavecka. Så hade absolut inget att göra eftersom alla andra var så insatta i sina projekt, så det slutade med att turen dit och hem var längre än tiden man var där. Och ja, jag var där tre timmar, fatta vad segt bussarna går. Hatar när inga byten kan funka. Oroa er inte, jag sköter min skolgång. Skolkar inte, ni som följt mig ett tag vet varför jag inte är där mer än vad jag är.

Var förbi hos läkaren igen dessutom, dom mötena tar verkligen på krafterna. Tur att jag är så duktig att jag planerade in Prickens vilodag idag.

Det har faktiskt inte hänt så mycket mer idag.

Var förbi hos min kära farmor med, hon var eld och lågor äver att hon hade köpt en ny telefon. En mycket bättre, nyare variant påstod hon. Senaste på marknaden inom det området, mindes hon bestämt dom hade sagt i affären.
Bör nog tillägga att hon haft sin gamla så länge jag kan minnas, så den borde vara närmare 20 år.
Hon var så stolt och ville att jag skulle hjälpa henne plocka ihop delarna, och vad får jag se när jag öppnat lådan?
Den är exakt likadan som den gamla hon hade. Inte lika sliten  i färgen bara.

Jag gillar min farmor.


// M


2009-11-11
22:48:37

Dagens äventyr

Jisses så fort den här dagen har försvunnit. Smet iväg till Maria och hjälpte henne klippa en lite bångstyrig häst, inte så konstigt med tanke på att det var första gången. Klippmaskinen var hemsk, och han gjorde sitt bästa för att tala om för oss att vi borde hålla oss undan för den. Främst genom att föregå med gott exempel, och jag kan meddela att det ser lite halvkomiskt ut när en stor bjässe till häst, som är närmare 180 i manke försöker krypa ihop i ett hörn och göra sig osynlig. Vi fick löst det genom att stoppa bomull i öronen till slut, när den lite smidigare och tystare maskinens batterier dog och vi faktiskt var tvugna att ta den större, brötigare.

Lite synd nästan att IA inte filmade mina små löjliga försök att hålla bjässen på plats när han fick för sig att det var nog-flög som en liten vante så fort han slängde upp huvudet!



Sen när man hunnit hem och vända så var det dags att ta itu med min egna lilla pärla, mötte upp T i stallet. Efter vi hade tagit in alla hästar och gjort iordning våra egna så var det dags att masa sig ut i den kalla, mörka manegen.
Pyret gick som en klocka, var pigg och igång med lyssnade kanon, visade inte alls den sidan där hon bara försöker smita undan bettet och vara käftig. Och nej, jag är faktiskt inte ironisk den här gången =P

Vi tränade mycket balans idag, och att komma ner ordentligt i sadeln. Både jag och T behövde en sån omgång. Så värmde upp med att stå upp i traven på långsidorna, och sitta ner på kortsidorna. Senare under passet slängde vi in mycket halvhalter, och jobbade även med att få den hetsiga ponnyn att slappna av över dom upphöjda travbommarna. Tro det eller ej , men vi hade kalaskul!


Nej, nu ska jag krypa till kojs, det är en dag imorgon med.


// M
2009-11-10
22:05:06

Kokosbollar och skållheta kyssar

Tjena alla sköna bönor. Har haft en del att göra idag, men mest varit akut småpyssel. Gjort lite ärenden, grejat här hemma. Sen var man ju självklart i stallet och hade den vanliga tisdagsträningen med.

Men jag kan verkligen inte förstå hur jag kan vara så trött. Jag är helt slut i kroppen, även om skallen är igång så vill benen knappt lyda. Varit så i några dagar nu, och söndagen var defintivt värst. Kanske tog ut mig lite för mycket på träningarna. Men tycker ärligt talat inte jag ansträngde mig mer än vanligt. Hmm, tål att tänkas på.

En annan sån sak som känns konstig är att jag blir så himla illamående ibland, har även det hänt flera gånger senaste veckan. Jag som verkligen hatar att spy och aldrig någonsin gör det. Blää.



Gullungen i .. våras tror jag bestämt det var.


// M
2009-11-09
11:15:01

Snabbspolad helg

Hej på er =)

Har haft så mycket annat för mig att jag glömt datan helt och hållet. Ooops !

Träningen i lördags gick lika bra som den i fredags iaf, Pyret går som tåget för stunden. Tyvärr togs det inga bilder.

Var även på bio med älskade K på lördagkväll, vi valde att lägga våra pengar på En Julsaga. Tyckte om den eftersom den är rätt mörk stundvis, och för att den var så sjukt bra animerad. Dom hade lagt mer fokus på att använda 3D för att skapa djup i bilderna istället för att det skulle komma saker utflygande. Me like.



Hey, han ser rätt äcklig ut.


Igår hände väl inte så mycket, firade pappa lite och hade det allmänt mysigt.

Pyret fick komma ut och skritta en timme.


// M
2009-11-06
22:21:09

Träning för Niklas Jonsson

Hann inte uppdatera och fick inte med mig datan förut.


Men träningen gick kalasbra, jag minns knappt när Pyret gick såhär bra senast. Hon är så himla mjuk och fin, och arbetar i gallopen istället för att bli studsig.
Niklas sa att det var jättestor skillnad sen förra månaden, och att hon såg jättefin ut.
Kan meddela att hon kändes helt underbar att rida, det var knappt så jag kunde låta bli att arbeta henne när jag väntade på min tur. Men hon ska ju orka ett pass imorgon med.
Ja, hon hade verkligen en bra dag idag. övningarna passade verkligen henne med, vi började med att travhoppa ett räcke , sakta av till trav, komma över travbommar och sedan travhoppa ett till räcke. Efter en stund längde han bommarna som låg i mitten, så det blev travhopp- 4 gallopsprång-3 bommar- 4 gallopsprång-räcke.
Pyret rullade på som om hon aldrig hade gjort annat. Min lilla prick. Hoppade även lite på volt och i serpentiner, innan vi avslutade träningen med att hoppa 3 studs- 2 gallopsprång-oxer- 3 gallopsprång- räcke. Pyret gick att reglera så att vi både råkade få långt och kort inför sista räcket, hon lyssnade toppen på allt jag bad henne om.

Undrar om det har att göra med att jag lurade i henne lite druvsocker innan? Brukade vi göra med ponnyn jag hade, för att hon skulle vakna till på tävlingar. Hon tumlade gärna runt lite i sin egen värld annars =p
Nej, nu tänkte jag gå och lägga mig. Ska ju iväg tidigt imorgon.




Pyret, för snart 4 år sedan om jag inte minns helt fel...


// M
2009-11-06
11:24:22

Mellerud, here i come!

Godmorgon på er =)


Har sprungit runt och fixat en del här hemma nu på förmiddagen, ska strax pipa iväg till stallet. Ska iväg och träna för Niklas Jonsson i eftermiddag!


Ska försöka uppdatera lite senare, och ska se om jag kan hotta någon som kan ta lite bilder =)


Ha en bra fredag om vi inte hörs försen ikväll =)




// M
2009-11-05
13:49:39

zzzznark

Hehe, Somnade nästan diirekt efter jag hade skrivit det sista inlägget igår, och vaknade nyss. Huvudet dunkar och halsen svider, det är inte min dag idag. Jag som ska iväg och träna i helgen =/

Nej, ska springa iväg och se om jag hittar halstabletter. hejhopp!


// M
2009-11-04
23:01:11

*Gäsp*

Ojojoj så trött jag är. Har varit fullt upp idag, efter skolan så har jag ridit 4 hästar. Dom små blå håller på att slå igen, så jag tycker att vi hörs imorgon istället. Då lovar jag att berätta om allt skoj!


Godnatt!

// M
2009-11-03
23:20:32

Verkligen inte min dag idag.

Kom precis hem. Min tråkiga tisdag utvecklades inte som jag hade trott. Trodde jag skulle till Tre hästar med Maria efter läkaren, och sedan en helt vanlig jävla träning för Linda. Ack så fel jag hade. Efter att ha blivit av med lite blod och åkt hem så ringer först pappa och berättar att man måste till veterinären för vaccination av Pyret. Thats fine, om det inte hade varit för att han är i sthlm. Och vi har träning i slutet av veckan, alltså vill man få det gjort innan. Senare ringer läkaren i halvt panik och säger att  jag måste till akuten och ta nya prover. Hon ställer massa frågor och vi konstaterar snabbt att jag inte lider av dom besvären som visas på provet. Nya prover måste ändå tas, så efter vi har lyckats ragga skjuts till veterinären får man ställa in träningen och åka till akuten.

Proven hade blivit ihopblandade, det var som sagt inte mitt det var fel på. Stackars den sate som gick hem med ett leende på läpparna efter att ha fått mitt (nästan) perfekta resultat. Med tanke på hur bråttom jag hade in måste det ju nästan vara något livshotande. Typ blödarsjuka eller nått. Och nej, jag får inte blåmärken alls, och ja, jag slutar blöda nästan direkt.



Oh, vem är det som har länkat mig? Det är nått skumt på gång, jag tänker hemsöka dig mitt i natten och gnaga på ditt ben om jag inte får veta vem som orsakat detta rännande!

Nej, nu går jag och lägger mig.







// M
2009-11-03
14:07:16

Skit tisdag

Blev ingen skola för mig idag heller, hade ett läkarbesök nu på förmiddagen och sen hade jag max hunnit vara där i en timme. Känner mig så himla trött hela dagarna nu, och ändå har jag fått svårt att sova ikväll. Får bli duktigare på att komma ihåg att ta mitt magnesium. Men man blir ju inte direkt piggare av det här jävla skitvädret heller. Nej, nu är det nog dags för lite käk och en kopp te, innan man drar ut igen.

Saknar min K massor. Det är en sån dag då man bara vill sitta hemma under en filt och kolla på film med sin favorit. Skit också att det är tisdag.







// M
2009-11-02
21:59:14

Åh så jävla trött

Oj vilken dag. Har väl inte gjort så mycket men är rejält trött ändå. Var i stallet en sväng med L, hon fick rida en stund. Pyret skulle bara skrittas idag, så det passade lysande. Kollade på en film efteråt med. Drack massor av te och pratade av oss lite. Slötittar på RAW comedy club för stunden, thats nice.


Och nej, jag vägrar bjuda på några  bilder. Hoppas ni har haft en bra start på veckan.

// M
2009-11-02
10:57:15

Första tävlingen på över ett år!

Blev ingen uppdatering igår, valde att spendera sista kvällen med K innan han åkte hem.

Men tävlingen gick bra, är supernöjd! Det enda som var lite trist var väl att fast vi har lagt så himla mycket arbete på dressyren , så blev hon lite stel och bet sig fast när hon blev så taggad. Men bara att fortsätta jobba!

100cm; Hon var lite seg i början, men väl inne på banan blev hon ordentligt taggad. Eftersom det var första tävlingen på ett år så gav vi väl inte allt vi hade, utan satsade på att få en bra känsla och att gå nolla. Håll utkik, kanske kommer video senare!
Resultat: 0+0, och en sjätteplacering.

110cm; Hon var lika taggad, men kändes lite trött. Jag tog en (alldeles för) storsväng i omhoppningen fokuserade på att gå nolla och få en bra känsla. Vi hamnade en plats utanför placering, så det måsta ha gått rätt fort med tanke på svängen jag tog...
Resultat: 0+0

Tyvärr så är jag jättekass på att komma ihåg att ta  kort, men det kommer som sagt kanske en film om ett tag...

// M